Rezultate Evaluare Naţională 2013. În Argeş rezultatele vor fi afişate la ora 16.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a opta aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele Evaluării Naţionale din acest an Acestea vor fi afişate la ora 16.00,oră după care vor fi primite şi contestaţiile la notele obţinute. Elevii nemulţumiţi de aceste note vor putea depune contestaţiile până la ora 22.00.

Vezi aici  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Piteşti

UPDATE Ora 14.30 Până la această oră au fost ridicate de la comisiile centrelor de corectare toate tabelele nominale cu rezultatele la Evaluarea Naţională.Preşedinţii comisiilor de examinare vor afişa la şcoli aceste tabele la ora 16.00

UPDATE Ora 11.30 Rezultatele la Evaluarea Naţională nu vor fi afişate mai devreme de ora 16.00.Acestea vor fi afişate simultan la toate avizierele şcolilor din judeţ. 

În Argeş au fost 32 de centre de examen. Toate unităţile unde s-a susţinut evaluarea au fost monitorizate video.Din 5.900 de elevi de clasa a VIII-a, 5.323 de elevi din Argeş s-au înscris la examenele pentru Evaluarea Naţională.

La prima pro­bă, în Argeş, din cei 5.323 de înscrişi la examen, au absentat 45, fiind prezenţi 5.278 de candidaţi.La proba de matematică numărul celor care au lipsit a fost de 51 de elevi din numărul celor care s-au înscris."Pentru cei care au participat la prima probă de limbă şi literatură română şi au lipsit la cea de a doua,matematică preşedinţii comisiilor din unităţile de învăţământ au făcut demersuri în timp util,luând legătura cu famiiliele celor absenţi",a declarat pentru Adevărul  Florin Gardin Inspector Şcolar General din Argeş

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a ba­remului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1 - 100, acordîndu-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din o­ficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, şi o trece pe lucrare. Cînd diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, avînd două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Între 30 iunie şi 2 iulie, se vor rezolva contestaţiile, iar pe 3 iulie, se vor afişa rezultatele finale. În perioada 5 - 9 iulie, cei care au promovat examenul îşi vor putea depune fişele de înscriere la liceu, iar prima repartizare computerizată va avea loc pe 16 iulie.
Afişarea rezultatelor va fi făcută pe 17 iulie.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. UPDATE Vezi aici rezultatele

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite