Reţeta delicioasă inedită: pulpe de pui cu dulceaţă de gutui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta este una uşor de preparat FOTO: bucataras.ro
Reţeta este una uşor de preparat FOTO: bucataras.ro

Pulpele de pui cu dulceaţă de gutui reprezintă o reţetă gustoasă şi deloc dificilă în ceea ce priveşte prepararea. Cum se pregăteşte această reţetă inedită şi de ce ingrediente aveţi nevoie, aflaţi din articolul de mai jos.

Ca ingrediente, aveţi nevoie de următoarele: 1 kg pulpe de pui, sare, piper, două crenguţe de rozmarin, un vârf de cuţit de curry, 2 ouă, 5 grame praf de copt, 1 linguriţă de oţet, ulei de măsline şi 300 grame iaurt. Pentru a pregăti sosul vă sunt necesare câte o lingură de: dulceaţă de gutui, brânză slabă de vaci, smântână, muştar clasic şi curry după gust, 1 ceapă roşie şi 1 ardei capia.

Pulpele de pui se condimentează cu piper, sare şi curry şi se lasă la marinat timp de o jumătate de oră într-un baiţ pregătit din usturoi răzuit, rozmarin şi iaurt.

Iată şi cum se pregăteşte sosul. Brânza slabă de vaci se amestecă împreună cu smântâna, dulceaţa de gutui şi muştarul, după care se adaugă ardei capia tăiat în cubuleţe mici, ceapă roşie tăiată mărunt, precum şi fistic şi curry după gust. Sosul se lasă la rece până în momentul servirii.

Se scot pulpele marinate de la frigider şi se prăjesc în ulei până se rumenesc pe toate părţile. După ce aţi scos pulpele prăjite, scoateţi sosul gata preparat de la frigider şi lăsaţi-l câteva minute la temperatura camerei, după care îl puteţi pune peste pulpele de pui.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite