Remus Pricopie: „ Numărul de elevi înscrişi anul acesta la examenul de Bacalaureat este un număr decent şi comparabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie

Numărul absolvenţilor de liceu înscrişi la prima sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat este comparabil cu al celor înscrişi la sesiunile din anii trecuţi, este aprecierea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie pe care acesta a făcut-o într-o conferinţă de presă la Piteşti.

Potrivit unui comunicat de presă transmis azi de Ministerul Educaţiei Naţionale, la actuala sesiune de Bacalaureat s-au înscris 161.705 candidaţi, dintre care 129.841 absolvenţi ai promoţiei 2013-2014 şi 31.864 absolvenţi din promoţiile anterioare, iar pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013 au fost înscrişi 187.898 de absolvenţi. ,,Numărul de elevi înscrişi anul acesta la examenul de Bacalaureat este un număr decent şi comparabil cu anii trecuţi. Această informaţie a fost vehiculată şi anul trecut, ba mai mult,s-a spus că au fost descurajaţi să se înscrie în examen. Eu nu cred că un profesor îşi permite aşa ceva. Dacă o face, greşeşte. Eu cred că anul acesta sunt mai mulţi, dar trebuie să mă uit pe date. Anul trecut au fost mai puţini la Bacalaureat. Din memorie, anul acesta sunt mai mulţi decât anul trecut, dar trebuie să verific. Mă voi duce, voi verifica, oricum datele sunt comparabile. Repet, cred că numărul de înscrişi anul acesta este comparabil cu cel de anul trecut. Nu aici este fenomenul, eu cred că trebuie să ne uităm cu mai multă atenţie la promovabilitate, iar promovabilitatea, după cum ştiţi, este în creştere" a declarat Remus Pricopie.

Candidaţii la examenul de Bacalaureat au susţinut azi, prima probă, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale se va susţine între 11 şi 13 iunie.

Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale,va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română,va fi susţinută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării-pe 4 iulie. Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face în perioada 14-18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale, pe 21 şi 22 august. Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării,în 29 august.

Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 16:00. Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea Comisiilor de Bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite