Profesor din Argeş, cercetat penal pentru purtare abuzivă asupra unei eleve: „Te-am pus sub arest!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul de la Şcoala din Vrăneşti-Argeş a mai fost sancţionat de două ori FOTO: Facebook/Şcoala Vrăneşti
Profesorul de la Şcoala din Vrăneşti-Argeş a mai fost sancţionat de două ori FOTO: Facebook/Şcoala Vrăneşti

Un profesor de informatică de la şcoala Vrăneşti din comuna argeşeană Călineşti este cercetat penal după ce părinţii unei eleve din clasa a VI-a l-au acuzat că le-a abuzat emoţional copilul.

Părinţii elevei au pus la dispoziţia Inspectoratului Şcolar Argeş şi a conducerii şcolii un dialog online între elevă şi profesor. La un moment dat, profesorul îi spune printre altele elevei: ”Să faci bine să vii îmbrăcată vărgat şi cu o bilă de 2,5 kilograme legată de glezna lăbuţei unui picior (piciorul este la alegere)”.

După cum precizează jurnaliştii de la site-ul local epitesti.ro, acelaşi profesor i-a mai spus fetei pe parcursul conversaţiei online: „Te-am pus sub arest la clasă cu cauţiune. Nu ai voie să părăseşti clasa în timpul orei de informatică şi nici în pauza dintre aceasta şi ora următoare”.

Amelia David, directoarea Şcolii din Vrăneşti, le-a declarat jurnaliştilor de la epitesti.ro că respectivul profesor a început să aibă un comportament anormal începând de anul trecut. Până acum, ca urmare a sesizărilor părinţilor, acesta a fost sancţionat de două ori, cu reducerea salariului cu 10% şi respectiv 15% pentru câte trei luni.

Profesorul acuzat a declarat că acele capturi de ecran ale discuţiilor au fost realizate fără acordul şi că de fapt ar fi vorba de un joc didactic online cu personaje, hoţii şi poliţiştii.

După au declarat pentru „Adevărul” reprezentanţii IPJ Argeş, „în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosar penal marţi 21 decembrie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun”.

În această săptămână, Consiliul de Administraţie al Şcolii Vrăneşti va decide ce măsuri vor fi luate împotriva profesorului de informatică aflat deja la a treia acuză de comportament abuziv.

Vă mai recomandăm şi:

Profesor de cultură civică, din Pucioasa, acuzat că i-ar mângâia pe elevi şi le-ar cere obsesiv să-l sărute

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite