Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audienţe pe Bulevardul Pardon Foto: Cancelaria primarului Elena Lasconi
Audienţe pe Bulevardul Pardon Foto: Cancelaria primarului Elena Lasconi

Primăriţa Elena Lasconi a ţinut marţi audienţele pe celebrul Bulevard Pardon, simbolul municipiului Câmpulung, blocat în stadiul de şantier chiar înainte de finalizarea lucrărilor începute în septembrie 2020, în mandatul fostului primar.

Indignarea e mare în Câmpulung, mai ales că pe 18 iulie încep zilele Municipiului, iar oraşul stă înţepenit în disconfortul care urma să se încheie până la marea sărbătoatre, dar care va mai fi prelungit câţiva ani, căci legalitatea autorizării lucrărilor urmează să se decidă în instanţă, după ce Prefectura Argeş a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire ce stă la baza reabilitării sale.

„Cel mai grav lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”

Primăriţa Elena Lasconi a găsit o modalitate inedită de a protesta faţă de imposibilitatea finalizării lucrărilor şi blocarea, pe ultima sută de metri, în stadiul de şantier.

„Poate să dureze totul încă doi-patru ani. Din punctul meu de vedere este cel mai grav lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO. În semn de protest faţă de decizia Prefecturii, marţi sunt pe Bulevardul Pardon cu audienţele, să vadă toţi câmpulungenii cum au blocat ei lucrările”, a declarat luni seara, pentru „Adevărul”, Primăriţa Elena Lasconi (USR).

Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire
Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire

Audienţe pe Bulevardul Pardon Foto: Cancelaria primarului Elena Lasconi

   

Iar marţi dimineaţă edilul şi-a improvizat un birou pe celebrul Bulevard Pardon, pe care muscelenii nu-l vor vedea finalizat vara aceasta, aşa cum se preconiza.

Controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în documentaţia întocmită în mandatul fostului primar Liviu Ţâroiu (PSD). Elena Lasconi se întreabă de ce, dacă proiectul fostului edil a avut mari probleme de legalitate, timp de trei ani nu l-a oprit nimeni, iar instituţia Prefectului a atacat autorizaţia eliberată din 2019 abia cu două luni înainte de încheierea lucrărilor.

„Este o manevră politică. Scopul este ca eu să nu-mi mai termin mandatul. Dar oamenii nu sunt proşti şi nu mai pot fi prostiţi cu mici şi bere”, mai spune, pentru „Adevărul”, primăriţa Elena Lasconi.

Prefect: „Este de vină fostul primar. Este de vină actualul primar”

De cealaltă parte, prefectul Radu Perianu face acuzaţii nu doar la adresa fostului edil, ci şi la adresa Elenei Lasconi, despre care spune că avea obligaţia să verifice documentaţia atunci când în proiect s-au operat modificări.

„Este de vină fostul primar pentru că a început o lucrare fără toţi paşii legali şi este de vină actualul primar care a continuat o greşeală în loc să încerce să o repare. Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut promovarea acţiunii în instanţă şi nu voi face niciodată compromisuri prin care să trec peste litera legii. Sunt prefect şi avocat de profesie. Nu mi se poate reproşa faptul că am respectat legea şi nu am riscat un dosar penal ca să îşi continue treburile doamna primar”, explică, pentru „Adevărul”, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Title
Title

În primăvara acestui an, ISC a arătat că sunt nereguli în documentaţia întocmită pentru reabilitarea Bulevardului Pardon Foto Facebook Elena Lasconi

Actualul primar spune că a aflat că există nereguli în documentaţia întocmită în mandatul fostului primar abia după verificările ISC din martie 2022. 

„Cand am preluat mandatul de Primar, bulevardul era ras cu buldo şi nu era nicio sursă de finanţare. Puneţi-vă în situaţia mea, să luaţi un mandat şi să găsiţi lucrările începute. Lucrurile erau pe un făgaş normal, nu au fost contestate nociodată. Eu nu sunt înstanţă de judecată ca să mă uit pe lucrurile care erau în urmă”, explică, pentru „Adevărul”, Elena Lasconi.

Title
Title

Aşa ar fi trebuit să arate, peste câteva zile, Bulevardul Pardon din Câmpulung. Foto: Proiect / Primăria Câmpulung

Marţi, Elena Lasconi l-a acuzat pe prefect şi pe Facebook de rea credinţă şi de încercări de intimidare.

„Luna aceasta urma să se termine lucrările. Prefectul ştia. I-am spus personal. S-a grăbit să ne dea în judecată în condiţiile în care avea o jumătate de an la dispoziţie conform legii. Mai mult, în calitatea sa de prefect este şi mediator. Ştiind că e vorba de un proiect prioritate zero pentru Câmpulung nu a făcut niciun efort de a pune la aceeaşi masă părţile implicate”, a scris edilul pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Prefectura Argeş atacă documentele privind reabilitarea unui bulevard din Câmpulung Muscel. Primăriţa Elena Lasconi acuză şicane: „Dar nu mă las“

Trei pui de zimbri însoţesc deja turmele adaptate perfect, după două secole de absenţă a speciei, în Munţii Făgăraş 
   

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite