Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire

0
0
lasconi
Audienţe pe Bulevardul Pardon Foto: Cancelaria primarului Elena Lasconi

Prim─âri┼úa Elena Lasconi a ┼úinut mar┼úi audien┼úele pe celebrul Bulevard Pardon, simbolul municipiului C├ómpulung, blocat ├«n stadiul de ┼čantier chiar ├«nainte de finalizarea lucr─ârilor ├«ncepute ├«n septembrie 2020, ├«n mandatul fostului primar.

Indignarea e mare ├«n C├ómpulung, mai ales c─â pe 18 iulie ├«ncep zilele Municipiului, iar ora┼čul st─â ├«n┼úepenit ├«n disconfortul care urma s─â se ├«ncheie p├ón─â la marea s─ârb─âtoatre, dar care va mai fi prelungit c├ó┼úiva ani, c─âci legalitatea autoriz─ârii lucr─ârilor urmeaz─â s─â se decid─â ├«n instan┼ú─â, dup─â ce Prefectura Arge┼č a atacat ├«n contencios administrativ autoriza┼úia de construire ce st─â la baza reabilit─ârii sale.

ÔÇ×Cel mai grav lucru care s-a ├«nt├ómplat ├«n C├ómpulung dup─â falimentul AROÔÇŁ

Prim─âri┼úa Elena Lasconi a g─âsit o modalitate inedit─â de a protesta fa┼ú─â de imposibilitatea finaliz─ârii lucr─ârilor ┼či blocarea, pe ultima sut─â de metri, ├«n stadiul de ┼čantier.

ÔÇ×Poate s─â dureze totul ├«nc─â doi-patru ani. Din punctul meu de vedere este cel mai grav lucru care s-a ├«nt├ómplat ├«n C├ómpulung dup─â falimentul ARO. ├Än semn de protest fa┼ú─â de decizia Prefecturii, mar┼úi sunt pe Bulevardul Pardon cu audien┼úele, s─â vad─â to┼úi c├ómpulungenii cum au blocat ei lucr─ârileÔÇŁ, a declarat luni seara, pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, Prim─âri┼úa Elena Lasconi (USR).

lasconi
Primăriţa Lasconi ţine audienţele pe Bulevardul Pardon, după ce Prefectura a atacat autorizaţia de construire

Audienţe pe Bulevardul Pardon Foto: Cancelaria primarului Elena Lasconi

   

Iar mar┼úi diminea┼ú─â edilul ┼či-a improvizat un birou pe celebrul Bulevard Pardon, pe care muscelenii nu-l vor vedea finalizat vara aceasta, a┼ča cum se preconiza.

Controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în documentaţia întocmită în mandatul fostului primar Liviu Ţâroiu (PSD). Elena Lasconi se întreabă de ce, dacă proiectul fostului edil a avut mari probleme de legalitate, timp de trei ani nu l-a oprit nimeni, iar instituţia Prefectului a atacat autorizaţia eliberată din 2019 abia cu două luni înainte de încheierea lucrărilor.

ÔÇ×Este o manevr─â politic─â. Scopul este ca eu s─â nu-mi mai termin mandatul. Dar oamenii nu sunt pro┼čti ┼či nu mai pot fi prosti┼úi cu mici ┼či bereÔÇŁ, mai spune, pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, prim─âri┼úa Elena Lasconi.

Prefect: ÔÇ×Este de vin─â fostul primar. Este de vin─â actualul primarÔÇŁ

De cealalt─â parte, prefectul Radu Perianu face acuza┼úii nu doar la adresa fostului edil, ci ┼či la adresa Elenei Lasconi, despre care spune c─â avea obliga┼úia s─â verifice documenta┼úia atunci c├ónd ├«n proiect s-au operat modific─âri.

ÔÇ×Este de vin─â fostul primar pentru c─â a ├«nceput o lucrare f─âr─â to┼úi pa┼čii legali ┼či este de vin─â actualul primar care a continuat o gre┼čeal─â ├«n loc s─â ├«ncerce s─â o repare. Inspectoratul de Stat ├«n Construc┼úii a cerut promovarea ac┼úiunii ├«n instan┼ú─â ┼či nu voi face niciodat─â compromisuri prin care s─â trec peste litera legii. Sunt prefect ┼či avocat de profesie. Nu mi se poate repro┼ča faptul c─â am respectat legea ┼či nu am riscat un dosar penal ca s─â ├«┼či continue treburile doamna primarÔÇŁ, explic─â, pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, prefectul jude┼úului Arge┼č, Radu Perianu.

Bulevardul Pardon Foto Elena Lasconi
Title

În primăvara acestui an, ISC a arătat că sunt nereguli în documentaţia întocmită pentru reabilitarea Bulevardului Pardon Foto Facebook Elena Lasconi

Actualul primar spune că a aflat că există nereguli în documentaţia întocmită în mandatul fostului primar abia după verificările ISC din martie 2022. 

ÔÇ×Cand am preluat mandatul┬áde Primar, bulevardul era ras cu buldo ┼či nu era nicio surs─â de finan┼úare. Pune┼úi-v─â ├«n situa┼úia mea, s─â lua┼úi un mandat ┼či s─â g─âsi┼úi lucr─ârile ├«ncepute. Lucrurile erau pe un f─âga┼č normal, nu au fost contestate nociodat─â. Eu nu sunt ├«nstan┼ú─â de judecat─â ca s─â m─â uit pe lucrurile care erau ├«n urm─âÔÇŁ, explic─â, pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ, Elena Lasconi.

Bulevardul Pardon Foto Elena Lasconi
Title

A┼ča ar fi trebuit s─â arate, peste c├óteva zile, Bulevardul Pardon din C├ómpulung. Foto: Proiect / Prim─âria C├ómpulung

Mar┼úi, Elena Lasconi l-a acuzat pe prefect ┼či pe Facebook de rea credin┼ú─â ┼či de ├«ncerc─âri de intimidare.

ÔÇ×Luna aceasta urma s─â se termine lucr─ârile. Prefectul ┼čtia. I-am spus personal. S-a gr─âbit s─â ne dea ├«n judecat─â ├«n condi┼úiile ├«n care avea o jum─âtate de an la dispozi┼úie conform legii. Mai mult, ├«n calitatea sa de prefect este ┼či mediator. ┼×tiind c─â e vorba de un proiect prioritate zero pentru C├ómpulung nu a f─âcut niciun efort de a pune la aceea┼či mas─â p─âr┼úile implicateÔÇŁ, a scris edilul pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Prefectura Arge┼č atac─â documentele privind reabilitarea unui bulevard din C├ómpulung Muscel. Prim─âri┼úa Elena Lasconi acuz─â ┼čicane: ÔÇ×Dar nu m─â lasÔÇť

Trei pui de zimbri ├«nso┼úesc deja turmele┬áadaptate perfect,┬ádup─â dou─â secole de absen┼ú─â a speciei, ├«n Mun┼úii F─âg─âra┼č┬á
   Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite