Primarii din Argeş se vor întrece în bucate tradiţionale la “Ziua Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă Adevărul
Foto Arhivă Adevărul

Pe 3 septembrie, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti este programată tradiţionala manifestare dedicată personalităţilor naţionale şi internaţionale care s-au născut pe meleagurile judeţului, “Ziua Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului”.


Evenimentul care va încheia, practic, cea de-a a zecea  ediţie a “Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului” şi-a propus să aducă laolaltă, argeşenii de valoare.


Şi, pentru a le oferi cât mai multe lucuri care să le amintească de frumuseţile şi tradiţiile argeşene, în acest an, în curtea Muzeului Goleşti, primăriile, grupate pe zone, vor avea propriile standuri. Fiecare îşi va putea prezenta produsele culinare şi folclorul tradiţional. Toate acestea pentru promovarea atracţiilor turistice ale fiecărei zone. 

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a avut deja o întâlnire pe această temă cu o parte din primarii care vor prezenta gopodăriile tradiţionale ale Argeşului, fie că este vorba de zona de sud sau de nord.

 „Toţi primarii, indiferent de culoarea politică, sunt invitaţi la standuri pentru a face cap-coadă o tradiţie ca la bunica acasă. Şi vreau să văd tradiţie, folclor, mâncare. Domnii primari au agreat ideea cu standurile. Sincer, eu mă aştept la o competiţie chiar între colegi. Nu mai stăm după un şablon cu grătar pe stânga, grătar pe dreapta, să mâncăm micul, să bem berea clasică şi să socializăm. E momentul să mergem aplicat, să vedem cum s-a trăit la bunica în zona Muscelului, cum  s-a trăit la Costeşti, la Topoloveni etc. Cred că va ieşi un lucru bun.Tot ceea ce are mai frumos şi mai bun judeţul Argeş va fi expus la cele nouă standuri ce vor fi amenajate în Parcul Goleştilor.”, spune preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite