O mamă cu COVID-19 a născut în ambulanţă un copil diagnosticat negativ la testul pentru SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paramedicii SMURD au ajutat-o pe femeie să nască FOTO: ISU Argeş
Paramedicii SMURD au ajutat-o pe femeie să nască FOTO: ISU Argeş

În dimineaţa zilei de vineri 10 decembrie, paramedicii SMURD au intervenit în localitatea argeşeană Teiu Vale pentru a prelua o femeie gravidă de 37 de ani, care era în travaliu.

Pe drum, asistată de către paramedicii SMURD, femeia a născut în băieţel. Ulterior, copilul şi femeia, diagnosticată pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, au fost preluaţi ulterior de către o altă Ambulanţă şi transportată la maternitatea pentru mame cu COVID-19 din cadrul Spitalului Câmpulung Muscel.

”Femeia este pozitivă la testul rapid, însă fără simptome complexe. Copilul a ieşit negativ la test. Până acum, toţi copiii născuţi la Câmpulung Muscel din mame pozitive au ieşit negativ la teste. Este posibil ca virusul SARS-CoV-2 să nu se transmită de la mamă la bebeluş”, a declarat pentru ”Adevărul” doctorul Andrei Aron, responsabil pe probleme de sănătate în cadrul Primăriei Câmpulung Muscel şi fost manager al spitalului din oraş.

Atât mama, cât şi copilul sunt în afara oricărui pericol, după cum au confirmat surse medicale pentru ”Adevărul”. 

Vă mai recomandăm şi:

Ministerul Educaţiei: 76 de cazuri pozitive în urma testelor din salivă făcute joi. Patru au fost confirmate deja prin teste PCR, trei – infirmate

Veste bună de la EMA: Cazurile de contaminare cu varianta Omicron a noului coronavirus par „majoritatea uşoare”

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite