Primar cercetat pentru delapidare într-un dosar cu prejudiciu de 100.000 de lei. A plătit facturi fără ca serviciile să fie realizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziții au fost desfășurate în dimineața zilei de 8 august în Argeș într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare. Un primar este acuzat că a plătit ilegal mai multe facturi către două firme din Pitești.

O percheziție a avut loc și la Primăria Cocu Foto: CJ Argeș
O percheziție a avut loc și la Primăria Cocu Foto: CJ Argeș

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat nouă percheziții pe raza județului Argeș. Conform unor surse judiciare, șapte percheziții au avut loc pe raza municipiului Pitești și două în comuna Cocu.

Au avut loc percheziții și la Primăria Cocu. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la infracțiunea de delapidare.

Patru persoane sunt audiate de polițiști. Primarul comunei argeșene Cocu este vizat și el de anchetă. Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, prejudiciul calculat adus bugetului local este de aproximativ 100.000 lei.

Servicii de consultanță plătite fără a fi realizate

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iulie 2019-decembrie 2020, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș ar fi aprobat plata unor facturi fiscale, emise de două societăți comerciale din Pitești, facturi ce consemnau servicii de consultanță, care, în realitate, nu au avut loc”, informează IPJ Argeș.

Patru persoane au fost audiate de polițiști, inclusiv primarul comunei Cocu. Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști.

„Patru persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză”, mai informează IPJ Argeș.

Acțiuni preventive ale polițiștilor argeșeni

Între 7 și 8 august 2023, polițiștii argeșeni au desfășurat mai multe activități informativ-preventive. S-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 62 de filtre.

Au fost legitimate 925 de persoane, au fost verificate 681 de autoturisme și au fost efectuate 156 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 57.500 de lei, informează IPJ Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite