Piteşti: Prefectura, în toiul pregătirilor pentru recensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele vor fi inventariate de recenzorii agricoli foto: M.S
Animalele vor fi inventariate de recenzorii agricoli foto: M.S

Recensământul agricol naţional se va desfăşura între 2 decembrie 2010 şi 1 ianuarie 2011. În Argeş, vor culege datele din teren peste 1000 de recenzori.

În perioada 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 va avea loc în toată ţara Recensământul General Agricol. Scopul cercetării este de a asigura date statistice pentru fundamentarea politicilor naţionale în domeniul agricol, prin înregistrarea suprafeţelor agricole utilizate, a efectivelor de animale pe specii, a maşinilor şi a echipamentelor agricole, a persoanelor care desfăşoară activităţi agricole, a metodelor de producţie agricolă, precum şi a dezvoltării rurale.

 Prefectura Argeş a constituit comisia judeţeană pentru recensământ şi au fost luate măsurile necesare desfăşurării în bune condiţii a recensământului.

Apelul prefectului

În Argeş vor fi recenzate 209 397 exploataţii agricole. Vor participa 1135 de recenzori pentru tot atâtea sectoare. Aceştia vor fi coordonaţi de 189 de recenzori – şefi şi de 102 recenzori coordonatori – câte unul la nivelul fiecărei localităţi.

“Fac apel la argeşeni, cu precădere la cei care locuiesc în mediul rural,  de a colabora cu recenzorii şi de a oferi informatii corecte si complete”, a spus prefectul Gheorghe Davidescu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite