Piteşti: Hotelul Plutitor Vidraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 120 de lei puteţi petrece o noapte pe un vapor. Hotelul este construit pe un vapor care este ancorat pe malul Lacului Vidraru. Ziua puteţi pescui sau puteţi face plajă pe terasă, iar seara aveţi de ales din specialităţile din peşte pregătite de bucătarul restaurantului.

Un sfârşit de săptămână liniştit în care veţi auzi doar cântecul pescăruşilor şi sunetul valurilor care se sparg la mal. De asta veţi avea parte dacă vă hotărâţi să faceţi o scurtă vizită la barajul Vidraru şi vă veţi caza la hotelul plutitor.


Construit de fapt pe un vapor care stă ancorat la malul Lacului Vidraru, Hotelul Plutitor este locul ideal unde vă puteţi odihni. Putei ajunge aici pe traseul Piteşti-Curtea de Argeş - Comuna Arefu, iar după aproximativ 60 de kilometri de la Piteşti, după ce treceţi de barajul Vidraru, veţi coborî câteva trepte până la luciul apei. Leagănul valurilor va fi atât de plăcut încât veţi avea parte de un somn liniştitor.


Puteţi pescui pe lac
La parterul hotelului se află restaurantul, cu o capacitate de aproximativ 40 de locuri. Dacă doriţi să luaţi cina aici, în meniu veţi regăsi preparate tradiţionale din peşte, păstrăv, la 16 lei porţia, hamzii, ciorbă de peşte, saramură de crap, dar şi alte preparate.


“Cei care se cazează pot pescui pe lac. Avem undiţe şi le punem la dispoziţia clienţilor. Bucătarul le va prepara peştele după cum doresc.”, spune Cristian Nica, administratorul hotelului.


La etajul I al hotelului sunt situate 8 camere duble, cu o capacitate de 16 persoane. Camerele sunt dotate cu baie proprie cu duş şi televizor cu cablu. O cameră poate fi închiriată cu 120 de lei pe noapte şi veţi avea micul dejun inclus.


Plajă pe terasa hotelului

Tot la etajul I se află şi o terasă de unde clienţii pot admira lacul şi munţii Făgăraş, dar şi pot servi masa. Tot etajul II este de fapt o terasă cu baldachine şi şezlonguri unde cei care doresc pot face plajă.


Nu vă veţi plictisi cu siguranţă, existând posibilitatea să vă plimbaţi cu vaporaşul pe lac, până la cabana Cumpăna sau cu hidrobicicleta, costul fiind de 10 lei de persoană. De asemenea, amatorii de senzaţii tari pot sări 166 de metri în gol de pe barajul Vidraru, cu coarda elastică. Pentru bungee-jumping veţi plăti 100 de euro.


De asemenea puteţi urca scările până la statuia din fier a lui Prometeu, realizată de sculptorul Constantin Popovici, ca simbol al electricităţii care este produsă la hidrocentrala de la Barajul Vidraru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite