Piteşti: Bebeluşul ars are doar răni superficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” spune că bebeluşul adus de la Câmpulung-Muscel are răni superficiale şi nu era nevoie să fie transportat la Bucureşti pentru tratament.

 „Se exagerează mult. Copilul are trei pete a câte un centimetru pe corp, una pe cot şi două pe şold. Viaţa lui nu a fost pusă în pericol şi nu era nevoie să fie transferat la Bucureşti. Se vindeca foarte repede oriunde”, a spus dr. Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.


Copilul, care a fost născut luni la maternitatea din Câmpulung-Muscel, a fost rănit marţi, 29 iunie, de o sticlă cu apă fierbinte pusă de o asistentă în pătuţul lui pentru a-i ţine de cald. Copilul a fost transferat miercuri la spitalul din Bucureşti pentru îngrijiri.

Reprezentanţii spitalului din Câmpulung-Muscel spun că, într-adevăr, rănile nu erau grave. „Copilul nu prezenta răni grave, dar medicii s-au panicat, pentru că există un precedent, şi de teamă l-au trimis la Bucureşti”, a fost explicaţia directorului medical Costel Moşteanu.

Asistenta şi infirmiera, sancţionate


Poliţiştii din Argeş au declanşat aseară o anchetă în acest caz. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate şi cei ai spitalului din Câmpulung-Muscel au sanţionat deja cu 10% din salariu pe asistenta care a dispus să fie pus bidonul, tot cu 10% şi pe infirmiera care a pus sticla în pătuţ şi cu alţi 5% o altă asistentă de pe tură care ar fi trebuit să supravegheze copilul.

Sancţiunile se vor aplica timp de trei luni. Părinţii bebeluşului nu au putut fi contactaţi. „Nu ştim unde este mama, nu este internată la noi şi nici nu a fost văzută de cadrele medicale venind la copil”, a mai spus dr. Dan Enescu.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite