Piteşti: Banii europeni salvează construcţiile argeşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa construcţiilor argeşene a început să se mai mişte cu ajutorul infuziei de fonduri europene pentru proiecte de anvengură.

Cei mai mulţi bani se bagă în realizarea infrastructurii rutiere, iar mariel copmanii de construcţii din Argeş se bat să câştige aceste proiecte.
Când vine vorba de construcţii civile, de investiţii pe care persoanele fizice le fac în acest domeniu, piaţa este aproape moartă. În Piteşti există mai multe exemple de clădări lăsate neterminate de mai bine de doi ani din lipsă de fonduri. Chiar dacă în luna martie numărul autorizaţiilor de construcţii a crescut cu aproape 50% faţă de luna precedentă, acestea sunt, în majoritat,e pentru lucrări foarte mici (balcoane, garduri etc.).

Drumurile pe bani europeni salvează constructorii argeşeni
Numai anul acesta sunt în desfăşurare două proiecte de anvergură pe bani eurpeni. Încă unul urmează să fie atribuit. Se reface infrastructura rutieră din zonele turistice, montane. Valoarea totală a acesto proiecte este de 75.042.644 de lei. “Firmele de construcţii sunt acum mult mai interesate de fondurile europene, pentru că piaţa contrucţiilor nu se mai mişcă decât astfel. Pentru un proiect  vin câte 30, 40 de firme, dar când vine vorba de criteri rămân mai puţini”, spune Dorian Toteanu, şeful serviciului Achiţii-Licitaţii din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.


Iată care sunt cele trei proeicte majore care aduc bani serioşi în conturile firmelor constructoare:
1.    Reabilitare DJ 730-Podul Dâmboviţei(DN 73), localităţile Dâmbovicioara, Ciocanu, limita judeţului Braşov cu o valoare de 11,464,894 de lei. Suma este împărţită  între două companii din Argeş şi una din Bucureşti. Pe această lucrare au pus mâna companiile Zeus şi Comesad din Argeş, respective General  Trust, din Bucureşti.
2.    Reabilitare D703 I, cuprinde localităţile Brăduleţ-Bradu până la Poienile Vâlsanului, cu o valoare de 26,268,465 de lei. Acest proiect va fi realizat de firma argeşeană  Euroconstruct.
3.    Proiectul Lereşti care încă nu a fost atribuit are o valoare estimată de 37,309,285 de lei fără TVA
Nu doar din reabilitări de drumuri ies bani europeni frumoşi pentru firmele argeşen, ci şi din proicte pentru diverse clădiri ale statului. Norocoşi  sunt firmele Zeus, Consinstal Pro şi Dracones Grup. Firma Zeus este favorita pentru ridicarea de locuinţe ANL, anul acesta obţinând contracte în valoare de alte aproape 3 milioane de lei. La această lucrare se mai adaugă o alta, cu aceiaşi valoare, şi anume o sală de sport şi şi un teren de handbal la Lunca Corbului. La Mioveni, firma Consinstal Pro, va ridica un centru cultural educativ de trei milioane şi jumătate de lei, iar Dracones Grup  s-a ales cu un proiect de 4 milioane de euro pentru renovarea hotelului Valea cu Peşti.


PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite