Piteştenii, atraşi cu viţel la proţap, la cel mai important eveniment dedicat agriculturii organizat în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, la deschiderea Târgului de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, printre zecile de utilaje expuse la cel mai important eveniment dedicat agriculturii s-au încins nu doar mese rotunde, ci şi petreceri copioase.

Cele mai noi şi performante produse destinate agriculturii: tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară sunt expuse, de astăzi, până duminică, la Târgul de Echipamente şi Utilaje Agricole AGRO PITEŞTI, un eveniment cu caracter internaţional organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, în parteneriat cu alte două structuri – Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ Britanico-Română. 

50 de companii importante care activează în agricultură, dar şi instituţii care finanţează afaceri în acest domeniu – bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri, îşi prezintă aici oferta, printre mesele rotunde pe teme de interes din agricultură, pomicultură, zootehnie, evenimente ce au debutat joi, odată cu deschiderea târgului.

Dar nu doar mesele rotunde captează interesul argeşenilor prezenţi la târg, ci şi cele copioase.

Un viţel  adus de la Topoloveni, a sfârâit la proţap, ademenindu-i olfactiv pe cei interesaţi să afle câte ceva despre perspectivele agriculturii moderne.

Prima zi a evenimentului a fost condimentată artistic cu un moment oferit de Formaţia de Căluşari din Topoloveni. În cea de-a doua zi a evenimentului, 13 mai, va avea loc o demonstraţie de artă populară susţinută de elevii Şcolii Populare de Arte Piteşti şi un moment artistic oferit de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Comunei Bascov. Pe 14 mai, este programată o demonstraţie de artă culinară – cooking show – şi un moment artistic pus în scenă de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei Bîrla. 

În ultima zi a târgului, duminică, expozanţii şi vizitatorii vor avea parte din nou de experienţe culinare, împănate cu momente artistice aduse de la Stolnici de Ansamblul de Dansuri Populare al Primăriei, dar şi de o tombolă al cărei mare premiu este un porc viu, la care se poate înscrie orice participant la eveniment.

 

O dronă survolează târgul

O dronă specială a survolat târgul, într-un exerciţiu demonstrativ de transformare a aparatului într-o ofertă pentru fermieri, pentru că, pe lângă capacitatea de a efectua filmări impresionante de la înălţime, o astfel de dronă permite şi realizarea de măsurători ale suprafeţelor agricole cultivate, putând fi folosită de fermieri inclusiv pentru determinarea zonele afectate de secetă sau alte calamităţi. 

Evenimentul, cel mai mare organizat până acum în Argeş, când vine vorba de agricultură, ar putea deveni unul tradiţional.

“Vreau să-l rog pe domnul George Caval, preşedintele CCI Argeş, să permanentizeze această manifestare, să-i anunţăm pe expozanţii viitori că acest târg va avea loc şi anul viitor, în luna mai, astfel încât fiecare societate să-şi pună din timp în bugetul de venituri şi cheltuieli din 2017 acest târg. Se poate crea o tradiţie în Argeş”, a precizat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite