Percheziţii în Argeş, la persoane bănuite de criminalitate informatică. Prejudiciul creat de hackeri este de 35 de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, au efectuat  miercuri dimineaţă  patru percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti şi comuna Mărăcineni,

Oamenii legii au descins la locuinţele unor persoane bănuite de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.

Sunt vizaţi trei indivizi care cu vârstele cuprinse între 28 şi 34 de ani, care, în cursul anului 2017, ar fi obţinut câştiguri ilicite, prin introducerea de date informatice, necorespunzătoare adevărului, pe site-urile unor instituţii financiare nebancare.

Din activitatea infracţională, cei trei ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei.

"Cu ocazia efectuării percheziţiilor, au fost ridicate 6 sisteme de calcul, 13 unităţi de stocare de date, mai multe telefoane mobile, suma de 500 de euro şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Două persoane au fost conduse la sediul B.C.C.O. Piteşti, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie luate măsurile legale care se impun", precizeaz[ IPJ Argeş. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite