Pensionar înecat la o bază de agrement din Piteşti. Un pompier aflat în timpul liber a încercat să-l resusciteze

0
0
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 73 de ani s-a înecat miercuri, 17 august, la o bază de agrement din Piteşti. Un pompier aflat în timpul liber a început imediat manevrele de resuscitare. Omul a fost transportat la spital.

Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a fost chemat să intervină miercuri, 17 august, la o bază de agrement de pe raza municipiului Piteşti pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane înecate. 

Iniţial, omului i-a sărit în ajutor un pompier aflat în timpul liber.

„Din primele momente, victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare de către un coleg de-al nostru, aflat în timpul liber, până la sosirea unei asistente medicale şi a unui salvamar din cadrul bazei de agrement”, precizează ISU Argeş.

Transportat la spital cu manevre de resuscitare în curs

Manevrele de resuscitare au fost preluate apoi de echipajul medical, care a şi transportat victima la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. 

„Ajunşi la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, paramedicii SMURD au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 73  de ani, care a fost preluată şi transportată la spital cu manevre de resuscitare în curs”, explică ISU Argeş.

Din verificările preliminare efectuate de poliţíşti s-a stabilit că bărbatul ar fi venit la ştrand pentru a se relaxa.

„În prezent poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", arată IPJ Argeş.

 Vă mai recomandăm: 

Maşină de lux avariată de două ori de un copac prăbuşit. Intervenţia de degajare care a agravat situaţia VIDEO 

 

Martirii Brâncoveni, prăznuiţi la 16 august de Biserica Ortodoxă Română. „Fiii mei, fiţi curajoşi!“ 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite