Ordin de protecție pentru un bărbat care și-a agresat mama și fosta soție. Femeile, apărate de instanță

0
Publicat:

Judecătoria Pitești a emis în ultimele luni două ordine de protecție pe numele unui bărbat care și-a lovit mama și fosta soție. Piteșteanul a fost evacuat temporar din casă și obligat să nu se apropie de cei dragi.

Bărbatul și-a agresat mama și fosta soție Foto Arhivă Adevărul
Bărbatul și-a agresat mama și fosta soție Foto Arhivă Adevărul

Bărbatul a agresat, în zile diferite, atât pe fosta soție, cu care are un copil, cât și pe propria mamă.

În timp ce locuia împreună cu părintele său în Pitești, fiul i-a luat mamei, în noaptea zilei de 12 februarie 2024, prin amenințări, un inel și telefonul mobil. A doua zi, bărbatul a continuat să fie agresiv și i-a solicitat femeii pin-ul telefonului. În momentul în care aceasta a refuzat să îl comunice, fiul „a lovit-o cu termosul de cafea, în zona coapsei drepte și a tras-o de mâna dreaptă afară din locuință”, spun procurorii.

După ce a fost dată afară din propria locuință, femeia a sesizat poliția.

Pe 16 februarie 2024, Judecătoria Pitești a admis cererea procurorilor și a emis un ordin de protecție prin care agresorul a fost obligat la evacuarea din locuința familiei pe o perioadă de un an. De asemenea, fiul trebuie să păstreze o distanță minimă de 100 metri de mama sa și de locuința acesteia. I s-a interzis orice fel de contact cu părintele său, inclusiv cel telefonic.

În cazul în care agresorul va încălca ordinul de protecție, acesta riscă închisoarea între șase luni și cinci ani. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Clipe de coșmar în ajun de Crăciun

Bărbatul nu este, însă, la prima abatere. La sfârșitul anului trecut, în ajunul Crăciunului, acesta a intrat forțat, dis-de-dimineață, în locuința fostei sale soții, fiind supărat că nu i-a fost lăsat copilul în grijă cu o seară înainte.

Bărbatul și-a lovit fosta nevastă cu pumnii și cu picioarele, după care a plecat cu băiatul din locuința acesteia. Copilul a fost găsit de poliție la domiciliul tatălui.

În jurul orei 04:00, pârâtul a distrus uşa de acces de la locuinţa în care reclamanta dormea împreună cu fiul minor, a lovit-o pe aceasta cu pumnii şi picioare şi l-a luat pe minor, desculţ şi îmbrăcat lejer, pe stradă şi apoi la domiciliul său”, se arată în dosarul de la Judecătoria Pitești. 

Instanța a dispus, printr-o hotărâre definitivă, admiterea unui ordin de protecție prin care s-a dispus ca bărbatul să păstreze, timp de șase luni, o distanță minimă de 100 metri față de fosta soție, de locuința sa și de locul său de muncă. I s-a interzis în această perioadă orice contact cu persoana vătămată.

Judecătorii au dispus ca agresorul să urmeze consiliere psihologică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite