Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va fi interpelat în cazul morţii lui Andrei Turcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei luni de la nenorocirea care a scandalizat o ţară întreagă, medicii pe care părinţii lui Andrei îi consideră vinovaţi de moartea copilului lor profesează în continuare. Singurele măsuri dispuse în urma anchetelor demarcate la spitalul din Curtea de Argeş s-au materializat într-o amendă de 10.000 de lei aplicată de DSP şI contestată de conducerea unităţii sanitare.

Deputatul de Argeş Simona Bucura Oprescu a anunţat că il va interpela pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la cazul morţii lui Andrei Turcu, copilul bolnav de pneumonie, decedat în aprilie, la o zi după ce medicii de la Spitalul Curtea de Argeş l-au diagnosticat greşit cu enterocolită. 

Andrei a murit cu zile

Băiatul, în vârstă de nici 8 ani, a murit cu zile la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Copilul fusese internat în urmă cu o zi, când a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe cu stări de vomă şi diaree. Medicii l-au consultat şi diagnosticat cu enterocolită acută, după care au decis internarea lui la secţia de pediatrie, instituindu-i tratament cu antibiotic, fără să-i facă analize, pe motiv că laboratorul funcţionează numai câteva ore dimineaţa. Când starea copilului s-a agravat, mama băiatului a cerut ca fiul său să fie transferat la Spitalul Judeţean de la Piteşti sau trimis la o unitate spitalicească din Capitală. Medicii au refuzat transferul, iar copilul a murit în braţele mamei, implorând-o, cu ultimele sale puteri, să-l ajute. 

La demararea anchetei DSP, medicul Sanda Cernat a afirmat că a pus diagnosticul în baza examenului clinic şi a explicat că, dacă ar fi existat indicii că starea copilului este gravă, ar fi decis imediat transferul la o altă unitate medicală. Numai că, din punctul său de vedere, aceste indicii n-ar fi existat. Familia lui Andrei a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă şi neglijenţă în serviciu. Între timp, rezultatele autopsiei au făcut un pic de lumină în acest caz: copilul, greşit diagnosticat cu enterocolită acută, suferea de o puternică infecţie la plămâni şi inimă, iar o simplă radiografie, de care însă n-a avut parte, ar fi putut schimba radical lucrurile.

Măsuri scandaloase şi inutile

La aproape trei luni de la nenorocirea care a scandalizat o ţară întreagă, medicii pe care părinţii lui Andrei îi consideră vinovaţi de moartea copilului lor Andrei, profesează în continuare.

Singurele măsuri dispuse în urma anchetelor demarcate la spitalul din Curtea de Argeş s-au materializat într-o amendă de 10.000 de lei aplicată de DSP şI contestată de conducerea spitalului. 
 

“Voi face o interpelare către ministrul Sănătăţii, şi nu mă voi referi doar la acest caz, ci la întregul sistem medical pediatric din judeţ”, a anunţat, săptămâna aceasta, deputatul Simona Bucura Oprescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite