Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: „Să îi determinăm pe oameni să înţeleagă relevanţa vaccinării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Instituţia Prefectului Argeş
Foto: Instituţia Prefectului Argeş

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost prezent sâmbătă în Argeş, pentru a vedea cum se desfăşoară vaccinarea cu echipe mobile ale Ministerului Apărării în comuna Tigveni. Datele culese vor ajuta la îmbunătăţirea procedurilor şi la evitarea unor posibile sincope în aprovizionarea cu vaccinuri.

După vizita la Tigveni, acolo unde echipele mobile formate din medici şi asistenţi medicali de la Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” administrează vaccin cetăţenilor din localitate, ministrul Apărării Naţionale a subliniat o situaţie pe care, uneori, echipele mobile o constată pe teren.

"Aşa cum raporta comandantul Spitalului Militar, acolo unde au fost (n.r echipele mobile), numărul de doritori pe zi a fost în jurul a o sută, chiar şi două sute în unele localităţi. Totuşi, o localitate are două - trei mii, poate mai puţini, motiv pentru care se duc doar o zi, că atâţia doritori sunt", a spus ministrul.

Nicolae Ciucă a explicat că e nevoie de o bună informare a cetăţenilor astfel încât să poată lua decizia de a se imuniza anti-Covid.

   

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:

"Indicatorul timp este foarte preţios şi atunci să mergi cu toată logistica pentru cinci oameni sau pentru zece oameni... Desigur, pentru orice om merită să ne deplasăm, doar că este nevoie de foarte multă coordonare, astfel încât să putem să vaccinăm cât mai mulţi oameni într-o zi", a mai spus Nicolae Ciucă. 

Potrivit ministrului, coordonarea, alinierea nevoilor logistice şi informarea populaţiei cu privire la vaccinare trebuie să fie mai bine puse la punct.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:

"Este nevoie ca împreună cu autorităţile locale, cu medicii de familie, să îi determinăm pe oameni să înţeleagă relevanţa vaccinării", a spus ministrul Apărării Naţionale.

Ministrul Apărării a mai precizat că informaţiile culese astăzi în teren, după discuţiile cu personalul militar din centrele de vaccinare mobile şi fixe, vor ajuta la îmbunătăţirea întregii proceduri şi la evitarea unor posibile sincope în aprovizionarea cu vaccinuri.

   

Nicolae Ciucă a făcut referiri şi la efortul militar dus la nivel naţional împotriva COVID-19.

"Am reuşit în acest moment să vacinăm peste 420.000 de cetăţeni, ceea ce reprezintă peste 10% din populaţia vaccinată", a mai spus ministrul.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă:

Vă recomandăm să citiţi şi:

A început Maratonul Vaccinării la Piteşti. Două zile de imunizări anti-COVID în sunete de jazz-pop şi muzică clasică 

Noi imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, în zona traversării râului Olt VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite