Noi imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, în zona traversării râului Olt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Expres Craiova-Pitesti DX12 Tronson 2 UMB Lot2 Pod peste râul Olt şi Balta Milcov. Captură MIND
Drumul Expres Craiova-Pitesti DX12 Tronson 2 UMB Lot2 Pod peste râul Olt şi Balta Milcov. Captură MIND

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat sâmbătă, pe Facebook, imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, în zona traversării râului Olt.

Vedeta drumului expres Craiova-Piteşti, cerut insistent de şoferi, dar, mai ales de constructorii de maşini Dacia şi Ford,  este podul peste râul Olt, din apropiere de Slatina.

Construit la kilometrul 43 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, podul va fi al doilea cel mai lung din ţară.

Este vorba de o construcţie de aproximativ 1.700 m, pentru execuţia căreia, extrem de complexă, a fost nevoie de desecarea unui lac din apropiere. 

Sâmbătă, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat online imagini spectaculoase de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, în zona traversării peste Olt, realizate de pasionatul de infrastructură MND". 

"Mobilizare exemplară"

Drumul Expres Craiova-Piteşti are 121 km, este împărţit în patru loturi şi prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lăţime fiecare, fără bandă de urgenţă, acostamente de câte 1,5 m pe fiecare parte şi o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Amintim că, în aprilie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa intrarea în linie dreaptă a tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti.

 "Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea oraşelor Slatina şi Balş. Toţi care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în şir în ambuteiaje (...). Am văzut o mobilizare exemplară a constructorului", spunea, atunci, Cătălin Drulă. 

Ulterior, un nou lot ( cel dîntre Slatina şi localitatea Coloneşti din Olt) al drumului de de peste 120 de kilometri ce va lega Craiova de Piteşti a intrat în lucru. Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, în 2021 prioritară trebuie să fie finalizarea nodului prevăzut la intersecţia cu DN 65.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Orban, despre drumul expres Craiova – Piteşti. „Sunt convins că va fi finalizat până la sfârşitul acestei legislaturi”

Cum se vede şantierul lotului 3 al drumului expres Craiova-Piteşti, între Slatina şi Coloneşti VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite