Medic din Mioveni, decorat cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. A salvat cu echipa sa un pacient cu sindrom Down bolnav de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

Dr. Adrian Ion Ciocănea, medicul care a coordonat activitatea Secţiei Boli Infecţioase şi secţia ATI COVID a Spitalului COVID de la Mioveni, Argeş. în cele mai grele perioade va fi decorat de preşedintele Klaus Iohannis.

În semn de apreciere pentru devotamentul, curajul, profesionalismul şi solidaritatea manifestate în toată perioada pandemiei de COVID-19, medicul Adrian Ion Ciocănea va fi decorat de preşedintele României cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler.

Distincţia va fi acordată pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României.

"Dr. Ciocănea a coordonat activitatea Secţiei Boli Infecţioase şi secţia ATI COVID a Spitalului COVID de la Mioveni în cele mai grele perioade. În prezent, medicul argeşean se află tot în cadrul spitalului nostru, alături de medicii şi asistentele care salvează zilnic vieţile pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19", a scris pe Facebook, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

Doctorul Adrian Ciocănea a făcut apeluri constante către populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de protecţie, punctând, de fiecare dată, faptul că sunt singurele soluţii care ne pot ţine departe de infectarea cu nemilosul virus şi de formele severe ale bolii. 

A fost o bucurie specială momentul în care a fost detubat

Una dintre cele mai recente reuşite ale Spitalului Orăşenesc Mioveni, la care echipa coordonată de medicul Adrian Ion Ciocănea a pus umărul, a fost salvarea unui pacient de 22 de ani cu sindrom Down, diagnosticat cu SARS-CoV-2, internat în secţia Covid-19 a unităţii.

Medicul Adrian Ion Ciocănea va fi decorat de preşedintele României cu Ordinul
Medicul Adrian Ion Ciocănea va fi decorat de preşedintele României cu Ordinul

Sursa Spital Mioveni 

Tânărul a avut iniţial un prognostic bun, dar starea luii s-a deteriorat ulterior. Echipa de medici de la secţia COVID-19 a Spitalului Mioveni a reuşit să îl salveze.

„Evoluţia sa nu a fost cea la care ne aşteptam. După trei zile la Boli Infecţioase, a fost nevoie să îl mutăm la Terapie Intensivă. A fost ventilat non-invaziv timp de 12 ore, însă situaţia nu s-a îmbunătăţit. A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică. A fost întors pe burtă, pentru ca oxigenarea să fie mai bună. După patru zile în care a fost intubat, am avut bucuria să vedem că evoluţia sa este una bună. După alte trei zile a fost mutat în secţia de Boli Infecţioase, şi după aceea în spital pentru recuperare. 

A fost un caz special şi pentru că a fost vorba de un băiat cu sindrom Down, cu o dezvoltare intelectuală deosebită, un băiat cu care ne-am înţeles minunat. A fost o bucurie specială pentru el, pentru mama lui şi pentru echipa noastră din ATI momentul în care a fost detubat”, spunea, la începutul acestei luni, doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI de la Spitalul Mioveni.

Pacientul a ţinut să arate echipei medicale recunoştinţa sa şi a adus un aranjament de flori şi o fotografie cu un text de mulţumire.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Cum a ajuns un fost ministru de Finanţe al României să fie judecat pentru uciderea a doi oameni

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în cazul accidentului soldat cu decesul a două persoane VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite