Mânz botezat COVID la Muzeul Goleşti din Argeş. Un alt mânz va fi botezat Izoleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mânzul COVID şi mama sa FOTO: Iustin Dejanu
Mânzul COVID şi mama sa FOTO: Iustin Dejanu

Un mânz născut înainte de Paşte la Muzeul Goleşti din Argeş a fost botezat COVID, sursa numelui dat de către îngrijitori provenind de la pandemia de coronavirus. Mânzul este din rasa lipiţan.

După cum ne-a declarat Iustin Dejanu, directorul Muzeului Goleşti, mânzul botezat COVID s-a născut înainte de Paşte, în Vinerea Mare. „Şarga, iapa care l-a născut, are 12 ani. Băieţii care se ocupă de cai i-au dat numele COVID. Mai avem o iapă gestantă. Dacă mânzul e fată, va primi numele Izoleta. Mânzul COVID e foarte viteaz, e în formă. Ca rasă, e lipiţan, are părinţi cu pedigree. E un cal foarte frumos”, mai spune Iustin Dejanu.

În prezent, la Muzeul Goleşti sunt nouă cai, toţi lipiţani, şi şase ponei.

manz covid si mama golesti 01

Unul dintre cele mai vizitate din Argeş, Muzeul Goleşti deţine numeroase exponate rare şi valoroase.

Tronul regilor României se află încă din anul 1981 la Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii din satul Goleşti, localitate care aparţine de oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş. Tronul este expus publicului doar din noiembrie 2016, după ce a fost restaurat.

Nu doar tronul se află la Muzeul Goleşti, ci şi alte câteva piese de valoare: un birou al lui Carol I, un caleaşcă a Familiei Regale şi un pat al lui Carol I, care în prezent este împrumutat Muzeului Naţional Cotroceni.

Muzeul Goleşti se află în satul Goleşti, la doar 10 km distanţă de Piteşti, pe Şoseaua veche Piteşti-Bucureşti, şi se va redeschide după 15 mai.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite