Lider PSD, despre medicul infectat cu COVID-19 care a intrat în contact cu sute de oameni: „A ignorat suferinţa proprie pentru a-şi salva pacienţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a scris pe pagina de Facebook a instituţiei pe care o conduce o postare cu multe atacuri politice şi în care îi ia apărarea medicului infectat cu COVID-19 care a refuzat testarea şi a intrat în contact cu sute de persoane.

Deşi nu a postat pe pagina de Facebook a PSD, ci a unei instituţii care ar trebui să fie apolitică, Dan Manu a criticat schimbarea de la vârful DSP Argeş, motivând faptul că este o schimbare politică. Şi în acelaşi timp l-a apărat pe chirurgul Felix Sârboiu de la Spitalul Judeţean Argeş, infectat cu COVID-19, care a venit bolnav la lucru, a refuzat iniţial să fie testat şi a intrat în contact cu sute de persoane.

Iată ce a scris Dan Manu pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Argeş:

"Am aflat cu surprindere că dna. dr. Sorina Honţaru a fost schimbată din funcţia de director executiv al DSP Argeş. Decizia de schimbare, în opinia mea, este eminamente politică. Ce i se poate reproşa dnei. dr. Honţaru? Evenimentele de la Câmpulung? Nicidecum. Daca aş reproşa cuiva, acela ar fi dl. prefect. De ce? Pentru ca acum două săptămâni, după şedinţa C.J.S.U. Argeş, în care domnia sa ştia despre ceea ce se întâmplă în localitatea Godeni, nu ne-a informat pentru a lua o hotarâre raţională, a amânat trei zile decizii urgente care au putut duce la contaminări succesive, atât ale localnicilor, dar şi ale corpului medical câmpulungean, deşi eu, la acea vreme l-am atenţionat că nu procedează cum trebuie. De ce? Pentru că un medic şef de secţie chirurgie cardio-vasculară a ignorat suferinţa proprie pentru a salva pacienţii săi internaţi în regim de urgenţă, minimalizindu-şi suferinţa şi posibilitatea de a contamina colegii? Deşi a fost rugat să se testeze, a rămas în blocul operator pentru a salva vieţi. Acestea sunt riscurile în urgenţele medicale. Cu toate acestea, sunt de acord cu faptul că medicul a greşit procedând astfel, precum şi pentru că nu a dorit să se testeze. Unde a gresit dna. dr. Honţaru? Cumva că nu este membru PNL? Probabil. În mandatul meu de preşedinte am colaborat cu patru prefecţi. Cu excepţia actualului prefect, zilnic sau la două zile, discutam cu ceilalţi despre problemele administrative. Cu dânsul, nu. De ce? Este temă de partid? Greşeşte. I-am spus chiar în birou la dânsul că politica noastră trebuie sa fie una singură: politica cetăţeanului, şi nu politica de partid, mai ales acum când ne luptăm să salvăm vieţi omeneşti. Îl înţeleg că doreşte să candideze pentru o funcţie importantă la viitoarele alegeri, dar nu se procedează aşa”.

Ameninţări voalate la adresa prefectului de Argeş: „Oare care dintre noi doi nu va avea curajul să privească interlocutorul în ochi?”

În postarea de pe Facebook, Dan Manu a făcut ameninţări voalate şi la adresa prefectului Emanuel Soare, cel care a luat măsuri ferme după scandalul doctorului infectat cu COVID-19: „Sunt curios când îşi aminteşte dl. prefect să convoace C.J.S.U., pentru că hotărârile trebuie luate în forul statutar în această perioadă şi nicidecum de unul singur sau de câţiva. Îi reamintesc faptul că sunt vicepreşedinte al C.J.S.U. şi citesc din presă hotărârile luate. Şi încă ceva: se va trăi şi după această perioadă, post covid. Oare care dintre noi doi universitari, atunci când ne vom întâlni, nu va avea curajul să privească interlocutorul în ochi?”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite