Infractorii se dau drept angajaţi la CEZ pentru a intra în casele oamenilor, furând astfel bunuri sau bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu vă lăsaţi păcăliţi de aşa-zişii angajaţi de la Electrica! Este semnalul de alarmă pe care îl trag poliţiştii, tuturor argeşenilor. Aceasta este noua metodă a infractorilor pentru ne înşela.

Recent, infractorii au născocit o altă modalitate prin care să-i înşele pe cetăţeni. Astfel, se prezintă la uşa locuinţei prezentându-se ca fiind angajaţi de la SC. CEZ Romania. ”Solicită victimelor accesul în locuinţă pentru a realiza citirea contorului electric, motivând că această activitate este necesară pentru regularizarea consumului de energie electrică. Apoi, profitând de neatenţia victimei sustrag diverse bunuri sau sume de bani.”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş, inspector principal Mădălin Zamfir.

Au existat mai multe situaţii în care cetăţenii au fost înşelaţi de persoane care au pretins că sunt fie angajaţi ai unor companii de telefonie mobilă, fie ai unor companii de furnizare servicii, ori s-au dat drept avocaţi sau medici şi au solicitat victimelor virarea unor sume de bani pentru a intra fie în posesia unor premii, fie a beneficia de alte servicii. ”Indiferent de modul de operare folosit de escroci, cert este faptul că victimele realizează prea târziu că au fost înşelate şi de cele mai multe ori oferă poliţiei date insuficiente pentru identificarea autorilor.”, mai spune inspectorul principal Mădălin Zamfir.

Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:

- Verificaţi dacă situaţia prezentată este reală;

- Solicitaţi prezentarea unei legitimaţii de serviciu cu o fotografie a posesorului şi reţineţi numele persoanei care vă solicită accesul în locuinţă.

- Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;

- Nu divulgaţi datele cu caracter personal;

- Nu daţi detalii despre vecini.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite