Închisoare cu suspendare pentru agresorii unui motociclist, poliţist şi luptător de K1. Ce au păţit atunci bătăuşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul (în stânga, cu cască de motociclist) a lucrat mai mulţi ani la Curtea Penală Internaţională de la Haga FOTO: Info Trafic Piteşti
Poliţistul (în stânga, cu cască de motociclist) a lucrat mai mulţi ani la Curtea Penală Internaţională de la Haga FOTO: Info Trafic Piteşti

Judecătoria Piteşti i-a condamnat la închisoare pe cei trei bărbaţi care în august 2017 au şicanat în trafic şi au lovit cu o crosă un motociclist pe drumul Curtea de Argeş - Piteşti fără să ştie că este poliţist la trupele speciale, că a luptat în Kosovo şi a participat la gale K1. Doi dintre ei au primit închisoare cu suspendare, iar unul cu executare, fiind recidivist.

Mădălin Vasile Feraru şi pe Daniel Vasile Mărunţelu au fost condamnaţi de către magistraţii Judecătoriei Piteşti la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind dispus un termen de supraveghere de câte trei ani. Cei doi au primit şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăriiile Merişani sau Băiculeşti.

Şi cel de-al treilea inculpat, Iulian Gogoanţă a primit tot 6 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Însă pentru că acesta mai avea o condamnare de 5 luni de închisoare cu suspendare, într-un alt dosar, instanţa a stabilit ca Gogoanţă să execute în final pedeapsa de 7 luni şi 20 de zile.

Deciziiile nu sunt definitive, ele fiind deja atacate cu apel de către cei trei agresori.

Deşi iniţial poliţistul agresat se constituise parte civilă în dosar cu suma de 10.000 de lei, reprezentând contravaloarea reparaţiilor motocicletei, şi cu 10.000 de lei, reprezentând daune morale şi cheltuieli efectuate pentru tratamentul medical, acesta şi-a retras, în cele din urmă, plângerea. ”Am motive personale pentru care mi-am retras plângerea”, a declarat pentru Adevărul poliţistul agresat.

Casca poliţistului a fost distrusă

După cum se precizează în rechizitoriul întocmit de către procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti, pe 12 august 2017, poliţistul se deplasa cu un prieten, cu motocicletele personale, pe drumul Curtea de Argeş-Piteşti. Când au ajuns în comuna Merişani, cei doi motociclişti au fost şicanaţi în trafic de un BMW. Incidentul s-a produs în aceeaşi zonă în care la începutul lunii iulie a.c. doi bărbaţi din comuna argeşeană Merişani au omorât în bătaie un om de afaceri după un conflict în trafic.

În sensul giratoriu din comuna Bascov, poliţistul a fost blocat în trafic de BMW, iar din maşină au coborât Iulian Gogoanţă şi Vasile Feraru, primul lovindu-l cu pumnii şi picioarele pe poliţist, iar Vasile Feraru l-a lovit pe fostul luptător de K1, cu o crosă de golf în cap peste cască, aceasta din urmă fiind avariată, iar crosa de golf rupându-se pe jumătate.

politist luptator k1 agresat

Ulterior, din maşină a coborât şi şoferul, în persoana lui Vasile Mărunţelu, care l-a lovit şi el pe poliţist cu pumnii şi picioarele. Aflat în legitimă apărare, poliţistul, care în prezent lucrează la mascaţi, a ripostat, bătându-i pe doi dintre ei.

În declaraţia dată la dosar, poliţistul a spus inclusiv că unul dintre agresori a încercat să îl lovească cu crosa de golf chiar în mers, în timp ce se afla pe motocicletă: „A precizat că în sensul giratoriu al comunei Bascov a văzut că ocupantul din dreapta faţă al autoturismului BMW avea în mână o crosă de golf, încercând să îl lovească, fără a reuşi. La aproximativ 10 metri de respectivul sens giratoriu, şoferul autoturismului i-a blocat calea, iar din maşină au coborât pasagerul din dreapta faţă, care avea în mână crosa de golf, precum şi pasagerul de pe bancheta din spate. A precizat că primul l-a lovit cu crosa de golf în zona capului, a braţelor şi a cefei, distrugându-i casca pe care o purta pe cap, iar cel de-al doilea l-a lovit cu pumnii şi picioarele în zona corpului“.

Ulterior, poliţistul s-a dezechilibrat de pe motocicletă, iar agresorii i-au împins motocicleta, aceasta suferind mai multe avarii. Ca urmare a agresiunilor suferite, poliţistul a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale la Spitalul Floreasca din Capitală. De asemenea, surse judiciare au precizat pentru „Adevărul“ că în timpul incidentului unul dintre agresori a fugit, iar ceilalţi doi au luat, la rândul lor, bătaie de la poliţistul motociclist, acesta din urmă fiind însă în legitimă apărare.

Cei trei agresori erau recidivişti

Unul dintre agresori, Vasile Mărunţelu, le-a precizat procurorilor că şi poliţistul i-ar fi lovit pe el şi pe amicii lui, fapt care, spun anchetatorii, „nu se coroborează cu niciun alt mijloc de probă. Cu toate acestea, chiar şi acceptând această variantă, se constată că persoana vătămată, în situaţia dată, ar fi fost în legitimă apărare, fiind atacat şi lovit de trei persoane împreună, acestea folosind şi un obiect contondent. Prin urmare, acţiunea de ripostă a acestuia ar fi urmărit înlăturarea unui atac material, direct, imediat şi injust“.

Toţi cei trei agresori, Vasile Feraru, Iulian Gogoanţă şi Vasile Mărunţelu, sunt recidivişti. În februarie 2017, Gogoanţă fusese condamnat la cinci luni de închisoare de Judecătoria Piteşti pentru că a condus o maşină fără permis, pedeapsa fiind însă amânată, cu un termen de supraveghere de doi ani.

Poliţistul care i-a pus la pământ acum doi ani pe cei trei agresori are o carieră impresionantă. Practicant de arte marţiale şi participant la gale K1, el a făcut parte din trupele de mascaţi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş. Apoi, vreme de opt ani, a lucrat la Curtea Penală Internaţională, instanţă unde sunt judecaţi autori ai infracţiunilor de genocid, crime de război şi crime contra umanităţii, şi a fost gardă de corp pentru mai mulţi magistraţi. Din 2008 până în 2016, poliţistul a fost ofiţer de pază şi protecţie la Tribunalul Internaţional de la Haga, post pe care l-a ocupat prin concurs şi de-a lungul celor opt ani a avut mai multe misiuni în Balcani, inclusiv în Kosovo, pe parcursul cărora a însoţit, ca ofiţer de pază şi protecţie, judecătorii Curţii Penale Internaţionale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite