Începe Evaluarea Naţională. Marţi, absolvenţii de clasa a VIII-a susţin proba la Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va începe la ora 9. 00, în toate judeţele. Elevii sunt însă în clase de la ora 8.30 şi aşteaptă subiectele.

La simularea din prămăvară, proba la Limba şi literatura română le-a dat elevilor argeşeni bătăi de cap mai mari decâ cele pe care le-a dat matematica.

Adevăratul test începe însă astăzi, la ora 9.00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La „Adevărul Live”, pe adevărul.ro, începând cu ora 15:00,veţi afla de la profesoara de Limba şi literatura română, Cristina Tunegaru cum se rezolvau subiectele primite de elevi. Tot atunci vor fi publicate pe site şi subiectele, dar şi baremele de rezolvare.

Probele sunt monitorizate audio-video. Edu.ro este principalul site unde  pot fi urmărite toate noutăţile legate de Evaluarea Naţională.

Iată cum arată calendarul Evaluării Naţionale din acest an, după înscrierea candidaţilor care s-a făcut în perioada 3-7 iunie. 

18 iunie: are loc prima probă scrisă, la limba şi literatura română;

20 iunie: a doua probă scrisă, la matematică;

21 iunie:  a treia probă scrisă, unde e cazul, la limba şi literatura maternă;

25 iunie: afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00);

25 iunie: depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 20:00);

26-28 iunie:  perioada de soluţionare a contestaţiilor;

29 iunie: afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Examenul se desfaşoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul sa susţină examenul fără taxă.

Media obţinută la EN VIII este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Coordonarea la nivel naţional a proiectării, organizării şi desfăşurării EN VIII, precum şi valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educaţiei prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri