În Argeş, jumătate din buletinele de vot au fost tipărite. Cifra totală e rotunjită cu 10% faţă de numărul de alegători din listele electorale permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Şi anul acesta, tipărirea buletinelor de vot a fost adjudecată firmei Tiparg S.A., care a concurat cu S.C. PROD COM S.R.L. din Târgu Jiu.


„Societatea comercială Tiparg a câştigat datorită preţului mai mic oferit, contractul de atribuire fiind semnat pentru suma totală de 183.600 lei”, a explicat prefectul.

În Argeş vor fi tipărite, în total, 1.780.500 de buletine (de trei ori câte 593.500 – pentru Consilul Judeţean, Consiliul Local şi primari) rotunjite cu 10% faţă de numărul de alegători de 538.433 din listele electorale permanente.

Tipărirea buletinelor de vot pentru localele de anul acesta costă peste 180.000 lei. „În acest moment suntem în plin proces de tipărire a buletinelor de vot. Până astăzi au fost tipărite cca. 50% din totalul buletinelor de vot, urmând ca până în data de 26 mai să fie tipărite în totalitate.”, spune prefectul de Argeş, Cristian Soare.

520 de secţii de votare

În Argeş se va vota în 520 de secţii de votare, dintre care 89 în municipiul Piteşti. Ca în fiecare an, structurile MAI vor asigura protecţia acestor puncte, conform următoarei repartizări: Poliţia şi ISU vor asigura paza a 363 de secţii, Jandarmeria - 140 de secţii, Poliţia Transporturi - 7 secţii, Serviciile Paşapoarte, Permise şi Imigrări - 10 secţii.

Ministerul Afacerilor Interne va fi cel care va asigura ştampilele cu menţiunea VOTAT şi timbrele autocolante, iar cele 520 ştampile de control de la secţii vor fi confecţionate prin Instituţia Prefectului, până vineri 20 mai, şi distribuite împreună cu buletinele de vot.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite