Deputaţii pleacă în teritoriu, pentru campanie, până după alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, marţi, că până pe 7 iunie, după alegerile locale, activitatea parlamentarilor se va desfăşura în teritoriu, pentru a participa la activităţile de campanie.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, că propunerea ca deputaţii să lucreze în teritoriu, pe perioada campaniei, a venit din partea tuturor liderilor de grupuri parlamentare. „S-a luat o decizie foarte corectă, pentru că participarea la plen e mai puţin importantă în această perioadă decât campania electorală. S-a spus foarte clar, ne asumăm această răspundere, spunem că suntem în campanie”, a precizat Mircovici.

Reprezentantul camerei a mai afirmat că parlamentarii, deşi nu mai au activitate în plen şi comisii, lucrează mai mult decât în alte perioade şi a ţinut să explice că mulţi dintre cei care au lipsit la şedinţa de plen de marţi nu sunt neapărat candidaţi dar sunt implicaţi în activitatea de campanie. Deputaţii au decis să plece în teritoriu pentru campanie la o săptămă după ce colegii lor din Senat au luat aceeaşi decizie. 

O parte a senatoilor s-au mai întâlnit doar marţi, pentru Biroul Permanent al Senatului. Aceştia trebuiau să discute despre cazul Corlăţean, însă din cauza lipsei cvorumului, discuţia privind trimiterea solicitării DNA spre Comisia juridică a fost amânată.

Citeşte şi:

Analiza primei dezbateri electorale. „Firea vorbea ca o profesoară de la catedră“

De ce amână PSD revocarea lui Zgonea. Ce calcule politice şi-a făcut Dragnea

PSD va modifica, marţi, Regulamentul pentru a-l revoca pe Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, dar cererea de demitere va fi depusă abia după alegerile locale. Teama că nu vor fi destui deputaţi în plen pentru a vota revocarea, din cauza campaniei electorale, dar şi posibilitatea revenirii în prim-plan a lui Victor Ponta sunt motivele pentru care Dragnea mai trage de timp.

Iniţiativa legislativă care conferă imunitate avocaţilor în faţa legii, retrimisă la comisiile de specialitate, la iniţiativa PNL

Legea avocaturii care prevede, printre altele, obligativitatea ca avocatul să fie informat imediat ce a fost interceptat într-un dosar, a fost retrimisă la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, la cererea PNL. DNA a arătat că propunerea legislativă ar avea drept consecinţă nulitatea unor probe deja administrate de procurorii anticorupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite