FOTO VIDEO Elevii unei şcoli din Budeasa nu au putut intra la cursuri de viitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate dintre elevii care învaţă în satul Gârleşeşti, comuna Budeasa nu au putut ajunge la şcoală din cauza apelor care au blocat accesul în curtea unităţii de învăţământ. Unii dintre ei au apucat totuşi să intre la cursuri, înainte să vină viitura formată pe dealurile din împrejurime.

Joi dimineaţă, o viitură formată pe dealuri a blocat accesul în şcoala din localitatea Gârleşeşti. Din cei 83 de copii care sunt elevi la respectiva unitate de învăţământ, doar aproximativ 30 apucaseră să intre la cursuri când s-a produs viitura. Apa scursă de pe versanţi a umput curtea şcolii şi şanţurile din jur, fiind blocat astfel accesul. Eleviii au încercat să intre în curte, dar apa ajungea până la brâu şi, din uşa şcolii, un cadru didactic i-a îndrumat să plece acasă, lucru care s-a şi întâmplat. ”A venit apa mare de pe versanţi şi a blocat efectiv accesul în unitatea şcolară. Unii copii au apucat să intre la cursuri, iar alţii, nu. Mulţi s-au udat până la brâu în încercarea de a intra la cursuri, dar au fost trimişi acasă.”, a declarat inspectorul şef al ISJ Argeş, Florin Gardin.

La faţa locului a sosit şi primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan, care a spus că va remedia situaţia pentru ca mâine, dacă vremea continuă să fie la fel de capricioasă, să nu mai existe probleme. ”Situaţia a fost dificilă tocmai pentru că elevii nu au putut intra la clase. Dar, a venit apa mare şi toată a intrat în curte. Până în această seară situaţia va fi remediată şi vom săpa şanţuri adânci. ”, a declarat edilul Ion Ştefan. Până s-au retras apele, elevii au rămas captivi în sălile de curs, însă, în jurul prânzului, elevii au putut pleca acasă, fără să se ude. În faţa porţii unităţii de învăţământ, acolo unde mai era încă apă, angajaţii primăriei au improvizat un podeţ din lemne, pentru ca micuţii să nu mai întâmpine probleme.

                        

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite