FOTO VIDEO 167 de familii sărmane au primit case sociale în ajun de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie mare pentru 167 de familii nevoiaşe din Piteşti. Ele vor petrece Crăciunul în casă nou, după ce, s-a dat în folosinţă un bloc de locuinţe sociale în cartierul Războieni. Este vorba despre garsoniere şi apartamente cu două camere, renovate de primărie

Cele 167 de locuinţe sociale au fost construite pe structura unui bloc confort 5, achiziţionat de Consiliul Local în urmă cu doi ani şi au costat 7,5 milioane de lei. Acum după ce au primit un acoperiş deasupra capului în pragul sărbătorilor de iarnă, tot ce mai trebuie să facă beneficiarii este să-şi achite utilităţile şi chiria către primărie. Pentru o garsonieră, oamenii vor plăti lunar chirie 30 de lei, iar pentru un apartament cu două camere, 60 de lei. Primarul Tudor Pendiuc a participat la ianugurarea imobilului şi le-a înmânat personale cheile fericiţilor chiriaşi. Majoritatea dintre ei sunt oameni sărmani care fie, nu au avut niciodată o casă, fie au ajuns pe străzi din diverse motive.”Sunt încântat pentru că am reuşit să aduc bucuria pe chipurile acestor persoane chiar înainte de Crăciun. Eu le spun să se bucure de ele, să fie sănătoşi, să-şi plătească chiriile şi să aibă grijă de chei.”, a spus edilul Tudor Pendiuc.

 

Oamenii sunt fericiţi şi nu ştiau cum să-i mulţumească primarului Pendiuc pentru acest cadou, aşa cum îl numesc ei. L-au aplaudat minute în şir. Cu ochii plini de lacrimi o femeie a exclamat: ”Ce n-am putut noi să le oferim ca părinţi, le-aţi oferit dumneavoastră. Mulţumim frumos. Chiria este mică şi oricine care munceşte îşi poate permite să o plătească.” O altă beneficiară este Cristina Mandache, care are o situaţie mai delicată. ”Am trei fraţi, iar mama noastră a murit în urmă cu un an şi jumătate. Nu ne permiteam să ne luăm o casă. Aşa, aici vom plăti foarte puţin”, a spus Cristina.

 

Dintre cele 167 de locuinţe, 26 sunt apartamente cu do­uă camere, iar restul gar­soniere. Cei care vor sta în gar­soniere vor avea de plătit o chirie lunară de 30 de lei, iar cei de la apartament, 60 de lei, plus valoarea utilităţilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite