FOTO Incendiu, în această seară, la o hală cu cherestea din Rucăr. Ultimul, dintr-un weekend de foc pentru judeţul Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă au acţionat pentru stingerea incendiului. Foto ISU Argeş
Trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă au acţionat pentru stingerea incendiului. Foto ISU Argeş

O hala de producţie şi depozitare a cherestelei din comuna Rucăr, o zonă cunoscută pentru exploatări forestiere, a luat foc duminică seară. Deocamdată nu se ştie cum a izbucnit incendiul care a cuprins interiorul de 500 de mp al halei. Este, până acum, ultimul din seria de incendii care au avut loc, în weekend, în Argeş.

 A fost nevoie de intervenţia a trei echipaje cu trei autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung şi de la Punctul de Lucru Rucăr, sprijinite de un echipaj cu o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rucăr.

A fost unul dintre multele incendii produse weekend-ul acesta în Argeş. Majoritatea, la locuinţe şi suprafeţe întinse de terenuri. Şase astfel de incendii - la Budeasa, Bradu, Ciofrângeni şi Beleţi-Negreşti şi Piteşti (două cazuri) - au fost provocate de proprietarii care au făcut abstracţie de normele legale, şi au dat foc vegetaţiei uscate pentru a elibera terenurile de resturile vegetale, însă nu au mai putut controla focul, care risca să se extindă şi spre păduri.

Peste 35.000 de metri pătraţi de terenuri cu vegetaţie uscată au ars, iar incendiile au avut şi victime care au ajuns la spital după ce au făcut atacuri de panică.

Biserica - monument istoric din Valea Danului, la un pas de a fi mistuită de flăcări

Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă la turla bisericii din localitatea Valea Danului, cladire atestată drept monument istoric de importanţă regională.

Incendiul se manifesta violent la acoperişul bisericii construit din lemn şi învelit cu şipcă. Aproximativ 20 de persoane aflate înăuntru, la slujbă, au fost evacuate, alte aproximativ 30 s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de intervenţie. Nicio persoană nu a fost rănită.

După aproximativ două ore, cei aproximativ 40 de pompieri militari, de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi Detaşamentul Piteşti, care au acţionat la locul evenimentului, au lichidat incendiul. În urma incendiului au ars aproximativ 100 mp de acoperiş.

Din fericire, nu şi interiorul lăcaşului de cult, cu valoroasele sale picturi religioase, cauza probabilă a producerii incendiului fiind, potrivit ISU Argeş, scânteile purtate de vânt şi căzute pe materialele combustibile, de la soba fără acumulare de căldură din interiorul bisericii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite