Foștii salariați ai spitalelor desființate au făcut scandal la DSP Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care până la 1 aprilie au fost angajați ai Spitalului din Domnești  au venit, astăzi, cu patru zile întârziere, să-și depună cererile de redistribuire către alte unități sanitare.

Nemulțumiri, astăzi, la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Peste 20 de salariați de la fostul Spital din Domnești, au venit să-și depună cererile de redistribuire, având în vedere că unitatea a fost transformată în azil de bătrâni. Oamenii care ocupau funcții Tesa și de administrație, au tot sperat ca spitalul să fie salvat, prin transformarea sa în secție a Spitalului Mioveni. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, ei au venit cu patru zile întârziere să depună aceste solicitări, motiv pentru care riscă nu numai să nu mai fie redistribuiți, ci să piardă și ajutorul de șomaj.

“Ei aveau obligația să depună aceste cereri între 28 și 31 martie, urmând ca la 1 aprilie managerul să se prezinte cu ele. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că managerul, care a ținut la scaunul său și nu a dorit transformarea spitalului în centru de îngrijire pentru bătrâni, nu a venit cu ele. Dovadă că astăzi, în ceasul al treisprezecelea și-a depus și dumnealui cererea”, a declarat Doina Fănică, lider Sanitas Argeș. 

„Spitalul nu ar fi trebuit desființat”

În replică, managerul fostului Spital Domnești a spus că unitatea se afla în subordinea Consiliului Județean, care, în urma unor evaluări, a decis că nu se impune închiderea ei.

“Decizia pentru noi a fost luată la CJ în baza unor analize care au arătat că actul medical este unul de calitate, spitalul este bine gestionat, niciodată nu a avut datorii. Mai mult, evaluarea a fost făcută chiar de secretarul de stat în Ministerul Sănătății de atunci, Adrian Streinu Cercel, care a apreciat acest spital care nu merita să fie închis”, a declarat dr. Marian Hiru, manager al fostului spital „Dr Teja Papahagi" din Domnești.

În situația de a pierde redistribuirea și ajutorul de șomaj se mai află alți 17 foști salariați de la Spitalele Rucăr și Mozăceni, transformate și ele în azile de la 1 aprilie.

Foștii salariați sunt speriați că vor rămâne fără un loc de muncă. În timp ce unii strigau pe coridorul DSP Argeș că nu e normal ce se întâmplă, alții plângeau că vor rămâne pe dinafară.

“Noi aveam salarii mici, între 520 și și 680 de lei. Ce ne facem acum? Unde să facem naveta, că dăm tot salariul pe drum”, se văita una dintre infirmiere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite