Festin pentru animalele de la ZOO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetița a mâncat cu lăcomie din bunătățile primite de la îngrijitori (Foto: Loredana Dascălu)
Fetița a mâncat cu lăcomie din bunătățile primite de la îngrijitori (Foto: Loredana Dascălu)

De sărbători toată suflarea petrece, chiar și animalele. Nu doar oamenii vor avea o masă îmbelșugată de Revelion, ci și necuvântătoarele de la Grădina Zoologică din Pitești.


Acestea nu au fost neglijate de îngrijitori și vor fi răsfățate cu un meniu special de Anul Nou, drept răsplată pentru că tot anul au fost cuminți și ascultătoare. Printre bunătățile pe care le vor primi ca hrană în această perioadă se numără atât fructe, cât și dulciuri. 


Frumoasele necuvântătoare de la Grădina Zoologică sunt mai răsfățate ca un copil mic și pe lângă căldură și hrana uscată sau caldă, beneficiază și de mici “atenții”. În această perioadă animalele adoră dulciurile.


“Beneficiem de sponsorizări în această perioadă de la anumite magazine care ne-au adus cozonac, checuri, delicatese, prăjituri ambalate la cutiuță, mineole și alte fructe. De exemplu, maimuțele primesc struguri, mineole și prăjituri la cutiuță, ca Măgura. Sunt pretențioase însă, de la prăjituri mănâncă doar crema, iar restul nu le interesează. Pentru salată verde și pentru stuguri lasă însă totul deoparte”, povestește Nușa Popescu, șefa Grădinei Zoologice.

Miericică, Pomișor și mama lor, Fetița, se înfruptau cu lăcomie în această dimineață din fructele și legumele primite de la îngrijitori. Mandarine, pepene, dovleac, morcovi, roșii, castraveți, ardei, dar și dulciuri precum cozonac, chec și prăjituri, toate fac parte din meniul lor de sărbători.

Bucuroși că a nins și se pot juca în zăpadă simpaticii ursuleți stau afară cât e ziua de lungă. Printre animalele care se bucură de zăpadă se numără tigrii siberieni, cerbii lopătari, leii, dar și struțul african, poneii și porcușorii vietnamezi.

Cei care doresc să admire cele 200 de animale de la ZOO Pitești pot veni aici în fiecare zi, de marți până duminică între orele 10.00 și 17.30. Prețul biletului este de 2 lei pentru elevi, studenți și pensionari și 3 lei pentru adulți.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite