Femeie dată dispărută de familie, găsită în scurt timp cu ajutorul lui Tod, un câine de urmă al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

O femeie de 32 de ani din judeţul Argeş, dată dispărută după ce a plecat de acasă şi nu s-a mai întors, a fost găsită în scurt timp cu ajutorul unui câine de urmă al Poliţiei, într-o zonă cu vegetaţie deasă. Câinele Tod a fost antrenat special pentru a detecta persoanele, după miros, iar în acest an a participat la aproximativ 20 de misiuni, informează news.ro.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi, vineri după-amiază, prin SNUAU 112, de către o femeie din Ţiţeşti, despre faptul că nora sa, de 32 de ani, a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. 

"În urma sesizării, peste 35 de poliţişti, jandarmi, membri ai familiei şi voluntari au demarat, de urgenţă, căutările, pornind de la faptul că, în jurul orei 11.00, femeia fusese văzută deplasându-se pe izlazul din localitate, către pădure. A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă, Tod şi conductorul său, agentul şef Dumitraşcu Dan", a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş.

Astfel, în aproximativ 15 minute, datorită aportului pe care l-a avut câinele de urmă, femeia a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie. 

Tod, în vârstă de 6 ani, este câine poliţist în cadrul IPJ Argeş din anul 2015, iar în anul 2016 a urmat Cursul de calificare - prelucrare urmă miros uman. Abilităţile deprinse în urma cursului şi pregătirii zilnice, alături de conductorul său, au contribuit la reuşita multor acţiuni de căutare- salvare a persoanelor. 

Conform sursei citate, numai în acest an, Tod a participat la aproximativ 20 de misiuni.

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite