Familia unei tinere mame acuză medicii că i-au omorât bebeluşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudele mamei îi acuză pe medicii de la Spitalul din Câmpulung că i-au omorât bebeluşul
Rudele mamei îi acuză pe medicii de la Spitalul din Câmpulung că i-au omorât bebeluşul

Rudele fetei spun că au auzit bebeluşul plângând, dar ulterior au fost anunţaţi că acesta s-a născut mort. Medicii se apără spunând că micuţul nu respire când a venit pe lume. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi aşteaptă rezultatele autopsiei.

Un nou scandal zguduie maternitatea din Câmpulung. Rudele unei tinere care a născut ieri dimineaţă acuză medicii de malpraxis. Familia spune că deşi au auzit bebeluşul plângând imediat după naştere, la scurt timp au fost anunţaţi că micuţul s-a născut mort.


“Când a scos copilul a ţipat, a zbierat şi după un sfert de oră ne-au spus că copilul s-a născut mort. Au luat copilul pe furiş. Am cerut să văd unde e copilul şi nu au vrut să mi-l arate. Copilul e vânăt. M-au lăsat nenorocit pe toată viaţa!”, spunea Cătălin Mărunţelu, tatăl copilului.


Maria Durleci, de 21 de ani, din comuna Stoieneşti s-a internat marţi la Spitalul Municipal din Câmpulung, iar miercuri seara a început travaliul. În timpul nopţii au apărut însă complicaţiile şi femeia n-a mai putut naşte normal, aşa că medicii au hotărât să o opereze. Cu o oră înainte de naştere au consultat-o, iar inima bebeluşului bătea, însă când a venit pe lume, spun medicii, acesta nu mai respira. Fetiţa a fost resuscitată, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată.


Medicii susţin că bebeluşul s-a născut mort

 “N-a trăit doamnă. Dacă nu respiră când îl scoţi… el trebuie să respire, ori copilul nu respira. Este o confuzie. Rudele au auzit ţipând un copil care s-a născut în altă sală. Medicul de la reanimare făcea gărzi la domiciliu şi a venit de acasă, în 10 minute”, a spus dr. Stela Mateescu, medicul ginecolog care a operat-o pe tânără.


Rudele mamei susţin însă că medicii au scăpat copilul din mâini şi l-au omorât, micuţul fiind vânăt pe o parte.
“Am văzut copilaşul. E vânăt pe o parte, de la cap aşa în jos. Eu am impresia că le-a căzut copilul din braţe”, este de părere Ramona Colţea, sora femeii.


Poliţia a deschis o anchetă

Conducerea Spitalului din Câmpulung, dar şi Poliţia au demarat o anchetă în acest caz.
“Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi în funcţie de rezultatele necropsiei şi de concluziile medico-legale, se va face încadrarea juridică a faptei”, a declarat agent principal Laura Folea, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.


Aseară, Maria Durleci a suferit complicaţii în urma operaţiei de cezariană şi medicii de la Câmpulung au decis să o trimită cu un elicopter la spitalul Universitar din Capitală.


Spitalul din Câmpulung a mai fost în central atenţiei anul trecut când e un bebeluş a suferit arsuri de gradele II şu III după ce o asistentă a încercat să îl încălzească cu o sticlă cu apă fierbinte, iar doi gemeni care s-au născut la 27 de săptămâni au fost declaraţi avortoni. Micuţii au fost trimişi la un spital specializat din Bucureşti abia după 9 zile de la naştere.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite