Expoziţie internaţională de pictură, la Goleşti: „Ocupaţii tradiţionale din ţara mea“

0
0
În acest an, au intrat în concurs 2.408 picturi, venite din 34 de ţări       FOTO: Arhiva Adevărul
În acest an, au intrat în concurs 2.408 picturi, venite din 34 de ţări       FOTO: Arhiva Adevărul

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti găzduieşte, începând de vineri, o expoziţie de pictură internaţională pentru tineri. Proiectul, ajuns la a V-a ediţie, a fost iniţiat de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, în colaborare cu pictoriţa Elena Stoica, coordonatoarea cercului de pictură Culoare şi vis din Corbeni - Argeş.

Proiectul a constat în realizarea unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri din lumea întreagă.

În acest an, au intrat în concurs 2.408 picturi, venite din 34 de ţări: Australia, Azerbaijan, Bangladeş, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Croaţia, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Guiana, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Maroc, Moldova, Nigeria, Polonia, Federaţia Rusă, Serbia, Slovenia, Singapore, Sri Lanka, Tailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vietnam şi România. După preselecţie, au rămas în competiţie 148  finalişti, dintre care juriul a selectat, pe categorii de vârstă, 44 de premii care se vor înmâna laureaţilor în cadru festiv. Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 12.00.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite