Evaluare Naţională 2015 Argeş. Subiecte Limba Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhiva Adevărul
Foto: arhiva Adevărul

Absolvenţii claselor a VIII-a au intrat în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. În Argeş, la acest examen, s-au înscris 5.866 de elevi.

Absolvenţii de clasa a VIII-a încep astăzi examenele de la Exaluarea Naţională 2015. Prima probă este la Limba Română. Marţi este programată proba la limba maternă pentru minorităţile naţionale, iar miercuri, proba la matematică. Rezultatele parţiale vor fi comunicate vineri, iar cele finale, săptămâna viitoare. Ca noutate, reprezentanţii Ministerului Educaţiei anunţă că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video cât şi audio. 

În Argeş, la acest examen, s-au înscris 5.866 de elevi. 800 de elevi argeşeni nu pot susţine Evaluarea Naţională din cauza corijenţelor sau pentru faptul că au rămas repetenţi.

    Iată, mai jos, subiectele probei la Limba Română:

subiecte la limba romana evaluarea nationala 2015 foto simona suciu
subiecte la limba romana evaluarea nationala 2015 foto simona suciu

Regulile din sala de examen

Elevii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Se mai interzice candidaţilor să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. 

Calendar Evaluare Naţională 2015 

15-17 iunie - Înscrierea la Evaluarea Naţională 22 iunie – Proba la Limba Română

23 iunie – Proba la Limba Maternă

24 iunie – Proba la Matematică

26 iunie – Afişarea rezultatelor

26 iunie – Depunerea contestaţiilor

27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor

30 iunie – Afişarea rezultatelor finale

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite