Emoţii şi ger la avansarea în grad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii au defilat la -5 grade Celsius
Militarii au defilat la -5 grade Celsius

Emoţii mari pentru 442 de elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“ din Piteşti. Aceştia au îndurat în frig mai bine de o oră ceremonia de absolvire şi avansare în primul grad de cadru militar al Armatei Române.

La temperaturi de -5 grade Celsius şi pe o ninsoare măruntă, militarii au asistat la slujba religioasă de binecuvântare, după care au cântat imnul României şi au defilat acompaniaţi de fanfara militară.


18 fete cot la cot cu bărbaţii
Tinerii voluntari, angajaţi pe bază de contract, au efectuat stagiul militar după care au absolvit un curs de 12 săptămâni de formare a subofiţerilor în activitate în cadrul şcolii militare de la Piteşti. În urma acestui curs au fost avansaţi la gradul se subofiţeri. Printre aceştia se numără şi 18 fete care au participat la instrucţie zi de zi, cot la cot cu bărbaţii.


Pe margine, înfrigurate, aşteptau familiile tinerilor militari care veniseră să îi ia acasă în permisie. Proaspeţii subofiţeri vor sărbători avansarea în grad alături de rude până pe 23 decembrie când trebuie să se prezinte la unităţile militare la care au fost repartizaţi.


Şefii de promoţie au primit diplome şi felicitări din partea comandantului unităţii din garnizoană. „Aceste săptămâni ne-au obligat să facem la maximum sacrificii fizice şi psihice, dar a meritat pentru a trece în corpul subofiţerilor”, a spus Ginel Prioteasa, şeful promoţiei Unirea Principatelor Române 150, mai mult îngheţat de frig decât emoţionat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite