Doliu la Şcoala „Adrian Păunescu“ din Pitesti. Galerie foto

0
0
Copiii aduc un ultim omagiu
Copiii aduc un ultim omagiu

Elevii şi  profesorii Şcolii generale  nr. 15  "Adrian Păunescu" din Piteşti  au primit cu durea vestea trecerii în lumea de dincolo a poetului care le-a fost părinte spiritual.

GALERIE FOTO: ELEVII ŞI PROFESORII AU ADUS UN ULTIM OMAGIU LUI ADRIAN PĂUNESCU

 O veste tristă a răsunat în radioul şcolii în această dimineaţă: "Adrian Păunescu a decedat în jurul orei 7.15." Scurt, trist şi dureros!

“Trăiesc şi mor în fiecare zi,/ Cartela mea de viaţă se descarcă,/Scriind , pe viaţă şi pe moarte parcă,/ Paradoxal, de teama de-a muri.” Cu aceste versuri din volumul „Până la capăt” şi-au început, astăzi, cursurile elevii  Şolii Adrian Păunescu.  În primele ore ale claselor de gimnaziu nu s-a vorbit decât despre poetul care în urmă cu 7 ani a consimţit şi a fost încântat ca şcoala din Găvana să-i poarte numele.

 Câteva lacrimi au curs pe obrajii profesoarelor şi elevelor care au adus o candelă lângă fotografia poetului, iar masa din holul principal s-a umplut, repede, cu flori.

“ A fost o onoare pentru noi să-l avem părinte spiritual. Cuvintele sunt puţine şi sărace ca să-l descriem pe poetul Adrian Păunescu. L-am cunocut însă, ca om, în 2003 când şcoala noastră i-a primit numele. Un om excepţional a cărui voce vibrantă a adus o linişte ca de mormânt într-o curte a şcolii plină până la refuz. Le-a adresat, atunci, elevilor un singur îndemn: Să fiţi cinstiţi, drepţi şi ascultători! Ne-a oferit în dar tot ce avea mai bun- versurile sale - şi s-a îngrijit de noi să primim toate volumele pe care şi-a pus semnătura.”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de  Seară,   Elena Gobej, directorul şcolii.

 Chiar dacă se aşteptau din clipă în clipă la cumplita veste, dascălii şi elevii de la Şcoala Adrian Păunescu sperau într-o minune.

 “ Nu se va mai naşte cineva ca Adrian Păunescu. N-o spun doar pentru că ne-a fost ca un părinte ci pentru că a avut o adevărată menire, ca poet. Un om care a ştiut să spună lucrurilor pe nume, un invincibil pe care doar moartea a reuşit să-l răpună, dar ale cărui versuri vor răsuna în eternitate”, a a spus, cu larimi în ochi,  Livia Preoteasa, profesor.

 Poetul le promisese elevilor şi dascălilor şcolii ce-i poartă numele că în 2013, la aniversarea a 10 ani de la botezul instituţiei, va susţine, la Piteşti, un mare spectacol.

„Când am plecat, dimineaţă, de-acasă, m-am rugat câteva clipe pentru Adrian Păunescu. La nici o oră am aflat că s-a stins. L-am iubit pe Adrian Păunescu pentru tot ce a însemnat pentru noi, românii de rând. Am fost un fan al Cenaclului Flacăra şi l-am urmat pe marele poet de câte ori mi s-a ivit ocazia, cu onoare şi cinste”, a spus, afectată, Livia Preoteasa, profesor.

 “Am învăţat că geniile nu mor iar poeziile din volumele pe care le-a dăruit bibliotecii noastre, vor rămâne, pentru noi, dovada geniului său”, a spus Robert Vladu, elev în clasa a VIII-a. Colegii săi au rămas câteva ore şi-n sala de lectură, iar de data aceasta, nu dascălii au fost cei care i-au trimis spre bibliotecă.
 Cei care n-au ocazia să meargă în capitală ca să-i ofere un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, o pot face aici, în Piteşti, la şcoala ce-i poartă numele ( Strada Paltinului, cartier Găvana II).Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite