Dispar limitatoarele de viteză din cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Două miliarde de lei vechi cheltuite de municipalitate pe limitatoare de viteză  s-au dus pe apa sâmbetei  Puţine dintre cele montate anul trecut  mai sunt întregi. Conducerea ADP Piteşti a ajuns la concluzia că sunt ineficiente şi neeconomice

La solicitatea piteştenilor, Administraţia Domeniului Public Piteşti a tot montat, anul trecut,  limitatoare de viteză.  Cu mici excepţii, bulevardele, străzile şi chiar străduţele dintre blocuri au fost „pavate ” cu  ridicături de cauciuc menite să-i mai domolească pe vitezomani. Şi n-a costa deloc puţin. În total cam două miliarde de lei vechi! A venit iarna şi utilajele de deszăpezire le-au cam făcut ferfeniţă. Cele mai multe au fost scoase de-a dreptul din asfalt. Cele care, totuşi, au mai rămas pironite în carosabil, fie s-au spart fie s-au turtit. Pe de altă parte, lucrările de refacere a carosabilului pe unele artere au mai ciuntit un pic şi din limitatoarele care au supravieţuit iernii, aşa că situaţia nu e deloc roz.

“Am încercat toate variantele posibile. N-am lucrat cu una ci cu mai multe firme  şi  am montat, în locuri diferite, limitatoare de viteză din materiale diferite. Realitate e că nu ţin.  Inevitabil, astă iarnă am scos plugurile şi s-au deteriorat. Se deteriorează ele şi la o frână dar la utilajele de deszăpezire. Nu ni s-a întâmplat numai nouă. Aceeaşi soartă au avut-o şi cele de la Constanţa sau din alte oraşe unde au fost montate astfel de limitatoare,  motiv pentru care vom renunţa  la ele mai ales că sunt şi foarte costisitare,”, spune Doru Iliescu, directorul ADP Piteşti.

Un metru liniar de  limitatoare de viteză costă de la  200 de de lei în sus, iar ADP-ul nu-şi permite să meragă mai departe în acelaşi ritm. Pe de altă parte,  solicitările  de montare a unor astfel de limitatoare continuă să curgă.

“ Pe Fraţii Goleşti chiar e nevoie de aşa ceva. Strada e largă şi se prinde viteză. Toţi nebunii se-ntrec noaptea p-aici, de nu ne mai lasă să dormim. Parcă e pistă de raliuri.  Nu ştiu de ce, în zon S-urilor  dau în dreptul pieţei nu s-ua gândit până acum să monteze aşa ceva. Au pus limitatoatre pe nişte străduţe pe care trece o maşină la 5 minute iar pe bulevardul ăsta au uiat!”, spune Virgil Popa din cartierul Fraţii Goleşti.,
 
Limitatoare noi,  doar pe Nicolae Dobrin


Ultimele limitatoare  de viteză au fost montate de Administraţia Dmeniului Public pe strada  Nicolae Dobrin celebră  pentru “liniuţele” organizate aici de tinerii tentaţi să apese prea tare pedala de acceleraţie şi pe care nu-i mai sperie nici amenzile poliţiştilor de la Rutieră.
“Au fost  cam ultimele limitatoare montate pentru că ne vom opri aici. Eventual doar pe axul central vom mai monta aşa ceva.” explică  Doru Iliescu, directorul ADP Piteşti.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite