Din octombrie, Universitatea din Piteşti va mai avea cel mult 6 facultăţi, din 11 câte funcţionează la ora actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din toamna acestui an, numărul facultăţilor UPIT s-ar putea înjumătăţi.
Din toamna acestui an, numărul facultăţilor UPIT s-ar putea înjumătăţi.

În toamna acestui an, Universitatea din Piteşti va restructura, prin comasarea facultăţilor, structurile sale academice.

Din octombrie 2016, numărul facultăţilor UPIT s-ar putea înjumătăţi. Potrivit rectorului Dumitru Chirleşan, Universitatea ar putea rămâne cu 6, 4 sau 5 facultăţi. Consiliul de Administraţie al Universităţii din Piteşti, o comisie ad-hoc a UPIT şi o alta, formată din reprezentanţii tututor specializărilor de studii de licenţă şi masterat, vor prezenta, fiecare, câte o variantă de comasare. 

În varianta propusă de Consiliul de Administraţie al UPIT , spre exemplu, UPIR ar mai rămâne cu următoarele facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Facultatea de Ştiinţele Naturii, Educaţie fizică şi sport, Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe Sociale. Senatul Universităţii va decide varianta finală, prin vot secret. 


“O situaţie clară vom avea după întrunirea Senatului din luna mai când se va vota varianta de comasare”, spune rectorul Dumitru Chirleşan.

La cei 50 de ani de învăţământ superior, Universitatea din Piteşti integrează domenii academice cu specific ingineresc, socio-uman, medical, arte şi ştiinţe exacte şi împărtăşeşte valorile Declaraţiei de la Lima asupra Libertăţii Academice şi Autonomiei Instituţiilor de Învăţământ Superior şi pe cele cuprinse în Magna Charta a Universităţilor Europene, este membră a Asociaţiei Universităţilor Europene, a Conferinţei Rectorilor Universităţilor Dunărene şi a Agenţiei Universitare a Francofonei. 

UPIT se remarcă prin legătura puternică cu mediul socio-economic al regiunii Muntenia, evoluţia dinamică a programelor de formare din ciclurile de licenţă, masterat si doctorat, cu 4 extensii universitare amplasate în Muntenia (Câmpulung, Alexandria, Slatina şi Râmnicu Vâlcea), acorduri cadru de cooperare internaţională pentru curricula armonizată, formaţii de master cu diplomă dublă şi doctorate în cotutelă, organizarea şi participarea la manifestări internaţionale de prestigiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite