Dani Mocanu și fratele său, reținuți pe Aeroportul Henri Coandă pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dimineața zilei de miercuri 24 august, polițiștii i-au reținut pe manelistul Dani Mocanu și pe fratele său Nando pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Cei doi reveniseră din Italia.

Manelistul Dani Mocanu FOTO Arhiva personală
Manelistul Dani Mocanu FOTO Arhiva personală

Pe numele lui Dani Mocanu și al fratelui său a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice, după ce aceștia au fost implicați în noaptea de 18 spre 19 august într-un scandal la o benzinărie OMV aflată la ieșirea din Pitești spre Ștefănești.

Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Județean Argeș după ce fost lovit cu bâte, însă victima nu a dorit sa dea informații anchetatorilor și cu atât mai puțin să depună plângere, motiv pentru care dosarul penal a fost deschis din oficiu.

După ce au fost prinși pe aeroportul din Otopeni, Dani Mocanu și fratele său au fost conduși de polițiști la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în baza mandatelor de aducere emise în cauză, iar după audieri au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorul de caz. Miercuri 24 august, cei doi vor fi prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Argeș, cu propunere de reținere pentru 30 de zile.

Condamnat pentru instigare la violență acum patru luni

În urmă cu patru luni, în luna aprilie, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au dat săptămâni verdictul definitiv în procesul în care manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată în 2020, fiind acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul YouTube, în care incita la ură împotriva femeilor.

Este vorba de videoclipul „Curwa” ce a adunat peste 23 de milioane de vizualizări de la lansarea din aprilie 2019 şi până acum.

În iulie 2019, melodia interpretată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu în primă instanţă în acest dosar la o amendă penală de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare. În plus, magistraţii au dispus acum un an executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere pentru o sentinţă anterioară.

Numai că manelistul Dani Mocanu a făcut apel. Iar Curtea de Apel Piteşti i-a admis apelul, desfiinţând parţial sentinţa penală în sensul revocării executării pedepsei de 6 luni de închisoare cu executare.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au menţinut însă definitiv celelalte dispoziţii ale sentinţei date iniţial de către Judecătoria Piteşti. Astfel, lui Dani Mocanu i-a fost confiscată suma de 34.136 dolari, constând în drepturi de publicitate aferente videoclipului.

Tot prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti, platforma YouTube este obligată să retragă videoclipul lui Dani Mocanu, precum şi toate videoclipurile conexe. Dani Mocanu a fost de asemenea obligat să plătească suma de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite