Cura cu ceai sau decoct de pătrunjel care te scapă de retenţia de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: seminte-ingrasaminte-turba.ro
Foto: seminte-ingrasaminte-turba.ro

Preparatele terapeutice din pătrunjel măresc capacitatea de filtrare a urinei la nivelul rinichilor, cresc cantitatea de apă eliminată din ţesuturi, previn formarea calculilor, fiind de mare ajutor în tratarea retentiei de apă.

Există două categorii mari de retenţie de apă sau de edem: edemul generalizat, care presupune o inflamare a întregului organism şi edemul localizat, care se referă la inflamarea unei singure părţi a corpului.

Putem împărţi cauzele în mai multe categorii: cauze care ţin de stilul nostru de viaţă (deshidratarea- corpul reţine apă ca metodă de supravieţuire, alimentaţia bogată în sare şi în carbohidraţi, lipsa de mişcare, statul în picioare sau aşezat foarte mult timp, disfuncţii ale anumitor organe sau alte cauze – de la administrarea anumitor medicamente până la schimbrile hormonale.

Una dintre cele mai eficiente plante împotriva retenţiei de apă este pătrujelul, care dilată uşor căile urinare, ajutând inclusiv la eliminarea calculilor de mici dimensiuni.

Banalul ceai are efecte uimitoare

Pe lângă sucurile naturale cu pătrunjel, fitoterapeuţii recomandă şi ceiaiul şi decoctul din această plantă.

"Ceaiul de pătrunjel se prepară adaugând o legătură de pătrunjel tăiat într-un litru de apă. Se fierbe amestecul timp de zece minute. Se bea zilnic (timp de trei-patru săptămâni) câte un pahar de ceai, pentru eliminarea surplusului de apă din organism", explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Cum prepari decoctul

Decoctul de pătrunjel are efecte puternic diuretice şi uşor sudorifice, scoţând apa suplimentară din ţesuturi, favorizând activitatea rinichilor şi ajutând la eliminarea microlitiazei.

„ Şase rădăcini de pătrunjel de mărime medie, spălate bine, dar nedecojite, se pun la fiert în trei sferturi de litru de apă clocotită, unde se lasă la foc mic, vreme de 15-20 de minute. Se filtrează, iar lichidul rezultat se bea cât mai cald posibil, pe stomacul gol, în una-două reprize. Acest decoct are, de asemenea, efecte de reducere a apetitului alimentar, decoctul cald consumat cu 5-10 minute înainte de masă ajutând în curele de slăbire”, spune Elena Badea.

Specilistul recomandă consultarea unui medic înainte de dietele pe bază de pătrunjel.

"Nu se recomandă consumul în timpul sarcinii, pentru că pot determina contracţii uterine. În doze mari pot cauza afecţiuni ale ficatului", spune Elena Badea.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite