Cura antifumat cu tinctură sau ceai de ovăz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovăzul, cereala cu cel mai mare conţinut de calciu, care are are capacitatea de a-şi păstra proprietăţile în timpul preparării termice, este apreciat într-o serie de diete alimentare, fiind recomandat inclusiv persoanelor cu colon iritabil sau celor care au avut o intervenţie chirurgicală la nivelul tubului digestiv. Puţină lume ştie că planta poate ajuta la tratarea dependenţei de nicotină.

Studiile ştiinţifice au arătat că nicotina, drogul care se găseşte în mod natural în tutun, creează dependenţă la fel că heroina sau cocaina. Efectele sunt cu mult mai slabe decât cele ale drogurilor amintite, chiar sunt plăcute, dat fiind faptul că nicotină stimulează, la nivelul creierului, producerea unor hormoni, mai ales endorfine (hormonii fericirii), care alina durerile, calmează stresul  şi creează bună dispoziţie.

Fumătorii au senzaţia că ţigările îi ajută să se menţină în formă, iar cei mai mulţi dintre cei care încearcă să renunţe la fumat recidivează tocmai din necesitatea de a regăsi starea indusă de nicotină.

Pentru cei care vor să se lase de acest obicei, unul în esenţă nociv, este bine de ştiut că, pe lângă  medicamentele disponibile în farmacii, există şi produse naturiste care pot fi de ajutor.

Ovăzul, spre exemplu, este un bun calmant şi dă rezultate excelente în tratarea dependenţei de nicotină.

"Se poate administra sub formă de ceai sau sub formă de tinctură. Pentru ceai, se pune o lingură de boabe, la 250 ml de apă. Amestecul se fierbe timp de cinci minute. Se bea în fiecare dimineaţă câte o cană de ceai, timp de şase luni". explică specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Dacă optăm pentru tinctură, cura se ţine doar jumătate din această perioadă.

"În cura cu tinctură de ovăz, se administrează câte 20-30 de picături diluate în 50 ml de apă, timp de  trei luni, interval în care se administrează de trei ori pe zi", mai spune specialistul.

Curele cu ceai şi tinctură de ovăz sunt contraindicate persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite