Cum vrea primărița Elena Lasconi să transforme un teren plin de ciulini într-un centru medico-social

0
Publicat:

Primărița Elena Lasconi vrea să transforme, cu bani europeni, un teren plin de ciulini din Câmpulung într-un centru medico-social modern și să dezvolte zonele marginalizate din municipiu.

Centrul va fi construit pe terenul de lângă clădirea APIA. FOTO Elena Lasconi
Centrul va fi construit pe terenul de lângă clădirea APIA. FOTO Elena Lasconi

Anul viitor, pe terenul plin de mărăcini de lângă clădirea APIA din Câmpulung va fi un centru medico-social modern care va fi construit din fondurile europene deja obținute de municipalitate (finanțarea nerambursabilă de care beneficiază proiectul este de 1.280.911 lei).

Controalele medicale periodice

Este promisiunea făcută Câmpulungenilor de primărița Elena Lasconi, care, recent, a mai accesat pentru oraș încă 11.169.170 lei, fonduri europene pentru proiectul „Dezvoltare locală în zonele urbane marginalizate din Municipiul Câmpulung” prin Grupul de Acțiune Locală.

„Asigurăm accesul la servicii sociale și medicale integrate prin cooptarea de medici și asistenți (medicali și sociali) care vor monitoriza starea de sănătate a populației, în special a persoanelor care suferă de boli cronice, dizabilități. De asemenea, cadrele medicale și asistenții sociali vor asigura și controalele medicale periodice. În plus, în centrul medico-social pe care îl vom construi anul viitor, pe bani europeni (i-am obținut deja), punem la dispoziție trei spații în care vom putea susține cu bani europeni servicii medicale stomatologice, de pediatrie și medicină de familie”, explică primărița Elena Lasconi.

Serviciu de îngrijire la domiciliu

Investițiile vor viza asigurarea de servicii sociale: informarea şi consilierea beneficiarilor şi a familiilor acestora privind problematica socială (probleme familiale, psihologice şi altele asemenea), consiliere juridică şi administrativă, intervenții pentru prevenirea şi combaterea instituţionalizării prelungite, stimularea participării la viața socială, facilitarea şi încurajarea legăturilor interumane inclusiv cu propriile familii, organizarea de activități psihosociale şi culturale.

„Înființăm și acredităm un serviciu de îngrijire la domiciliu. Dezvoltăm învățământul profesional în sistem dual la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung. Cel puțin 25 de absolvenți ai clasei a VIII-a cu vârsta până în 23 ani înscriși în sistem dual vor beneficia de materiale educaționale, îmbrăcăminte și încălțăminte, activități extracuriculare și vor avea acces la servicii medicale și sociale”, explică  edilul.

Investițiile din bani europeni accesați vor fi orientate și către cursuri de formare profesională pentru tineri și adulți în vederea obținerii unui loc de muncă, dar și către campanii de informare și conștientizare pentru prevenirea bolilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite