Spitalele din Câmpulung, mai sigure. Vor avea sisteme anti incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal Campulung

Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung vor beneficia, cu bani europeni, de sisteme pentru creşterea gradului de securitate la incendii.

Pentru cele două spitale din Câmpulung vor fi achiziţionate şi montate sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, şi de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creşterea gradului de securitate la incendii. 

„Sunt cunoscute dramele care au avut loc în câteva spitale din ţară”

Municipiul a obţinut finanţare europeană pentru consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal Câmpulung şi a Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung. 

Este vorba despre 15.411.364,97 lei, bani cu care vor  fi reabilitate instalaţiile electrice ale celor două unităţi. Spitalul de Pneumoftiziologie va beneficia, în plus, şi de o instalaţie nouă de fluide medicale.

„Sunt cunoscute dramele care au avut loc în câteva spitale din ţară în ultimii ani. Pacienţi care au ars de vii din cauza lipsei acestor instalaţii şi a sistemelor inteligente. Odată cu preluarea mandatului, acesta a fost primul proiect pe care l-am depus pe o axă de finanţare europeană", spune primarul Elena Lasconi. 

Către ce merg banii

1. Reabilitarea instalaţiilor electrice ale Spitalului Municipal şi Spitalului de Pneumoftiziologie.

2. Realizarea unei instalaţii noi de fluide medicale la Spitalul de Pneumoftiziologie.

3. Achiziţionarea şi montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, şi de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă la ambele spitale.

Referitor la Spitalul Municipal Câmpulung trebuie amintit faptul că unitatea are, de anul acesta, o clădire nouă construită special pentru specializarea Oncologie, care, momentan, funcţionează ca un compartiment, iar din iulie 2022 se fac şi internări (ambulatoriul funcţiona deja).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce s-a întâmplat cu spitalul românesc unde pacienţii cu cancer făceau chimioterapie pe hol 

Ziua Naţională Salvamont. Motivul pentru care este serbată la 1 august. „Standard de nevisat acum 20 de ani“ 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite