Cum se prepară prăjitura cu mascarpone şi zmeură, un desert delicios şi răcoritor
0Un desert uşor de preparat, răcoritor şi pe gustul tuturor, prăjitura cu mascarpone şi zmeură se pregăteşte în aproximativ o oră şi jumătate. Iar pentru pregătirea ei sunt necesare ingrediente uşor de procurat. Cum se prepară această prăjitură, aflaţi din articolul de mai jos.
După cum spune Andreea Ionescu, maestru cofetar la un hotel din Piteşti, „pentru cremă aveţi nevoie de 6 grame gelatină, 4 linguri apă, 2 linguri zahăr, 300-350 grame zmeură, o lingură zahăr pudră, 200 grame frişcă lichidă şi aproximativ 500 grame mascarpone. Pentru blat sunt necesare 2 linguri cacao, 3 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt, 2 linguri apă rece, 2 linguri ulei, 3 linguri zahăr şi 4 ouă”.
Pentru realizarea blatului se separă ouăle şi se mixează gălbenuşurile spumă cu zahărul. După aceea se adaugă apa, praful de copt şi uleiul, iar apoi făina şi cacaoa.
Albuşurile se bat spumă cu un vârf de sare, după care se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară, se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se introduce blatul în cuptor pentru aproximativ un sfert de oră, după care se scoate şi se lasă la răcit.
„Pentru a pregăti crema pentru prăjitura cu mascarpone şi zmeură, într-un bol se pun mascarponele, zahărul pudră şi frişca lichidă şi se amestecă cu mixerul până când se obţine o cremă spumoasă. Geletina se pune la hidratat cu câteva linguri de apă. Zmeura se pune într-un vas cu aproximativ 5 linguri de apă şi cu zahărul şi se transferă pe foc. Se amestecă bine şi atunci când zahărul s-a topit se ia cratiţa de pe foc”, precizează Andreea Ionescu. După aceea, peste zmeură se pune gelatina hidratată şi se amestecă bine. Jumătate din cremă se lasă albă, iar cealaltă jumătate se amestecă cu zmeură. Partea de cremă amestecată cu zmeură se lasă un sfert de oră la frigider. Se însiropează blatul rece, preferabil cu zeamă de compot, se pune crema albă, se nivelează, iar peste ea se pune crema de zmeură. Prăjitura se lasă la frigider cel puţin 10 ore.