Cum se prepară inedita plăcintă cu gem de căpşuni şi fistic. Ingredientele care dau savoare desertului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcinta se prepară în mai puţin de două ore FOTO:myzucchinirecipes.com
Plăcinta se prepară în mai puţin de două ore FOTO:myzucchinirecipes.com

Dacă doriţi să vă surprindeţi plăcut invitaţii cu un desert original şi uşor de făcut, atunci plăcinta cu gem de căpşuni şi fistic poate fi o soluţie foarte bună. Aflaţi din materialul de mai jos cum se prepară această plăcintă inedită.

Iată mai întâi ingredientele ce vă sunt necesare pentru a pregăti plăcinta: o jumătate de kilogram de făină, 4 ouă, 3 linguriţe zahăr, 1 praf de sare, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 cub de drojdie, 3 linguri ulei, 1 plic zahăr pudră, 4 ouă, 200 ml lapte, 400 grame gem de căpşuni şi 100 grame fistic mărunţit la blender.

Primul pas este acela de a cerne făina într-un vas. Într-o cană trebuie să puneţi laptele încălzit, cubul de drojdie şi o linguriţă de zahăr. Amestecaţi până când zahărul şi drojdia se topesc, după care faceţi o adâncitură în făină, adăugaţi praful de sare şi turnaţi laptele.

Puneţi esenţa de vanilie, zahărul vanilat, celelalte două linguriţe de zahăr şi cele patru ouă şi frământaţi până când obţineţi un aluat potrivit ca tărie. Adăugaţi după aceea uleiul şi frământaţi aluatul până când acesta nu se mai lipeşte de mâini. Acoperiţi vasul cu un şervet curat şi lăsaţi-l timp de o jumătate de oră la temperatura camerei.

Întindeţi o foaie mai groasă din aluat şi tăiaţi-o în două. Întindeţi gemul de căpşuni amestecat cu fistic mărunţit pe o jumătate de foaie de aluat, după care puneţi deasupra cealaltă jumătate.

Puneţi plăcinta pe o tavă pe o hârtie de copt şi lăsaţi-o la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite