Cum se prepară ca la carte friptura de porc în sos de bere brună. Secretul manevrei făcute în ultimul sfert de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preparat delicios şi uşor de preparat, însă nerecomandat copiilor, deoarece conţine alcool, friptura de porc în sos de bere brună va fi cu siguranţă o surpriză culinară specială atunci când aveţi musafiri la masă. Cum se prepară ea, aflaţi din materialul următor.

Iată mai întâi ingredientele de care aveţi nevoie pentru a pregăti o friptură de porc în sos de bere brună pentru şase persoane: 2 bucăţi foi dafin, 1,2 kg pulpă de porc, 200 grame costiţă afumată, o lingură de ulei de măsline extravirgin, 6 morcovi, 100 de grame de ţelină, 4 cepe, două rădăcini păstârnac, 400 ml bere brună, o legătură de pătrunjel, 2 linguriţe de boia de ardei dulce, 1 linguriţă de cimbru, 1 lingurinţă de sare de mare neiodată, un vârf  de linguriţă de piper negru boabe şi 2 cuişoare.

Florin Moraru, bucătar la un restaurant din Piteşti, ne-a prezentat şi modul de preparare al fripturii de porc în sos de bere brună. „Mai întâi se amestecă toate condimentele, se unge apoi carnea cu ulei şi se freacă bine cu mirodeniile, după care o aşezăm într-o tavă înaltă şi o introducem la cuptor la temperatura de 160° de grade Celsius timp de 1 oră şi un sfert. În timp ce friptura este la cuptor, se spală legumele, se curăţă, se taie în bucăţi şi se adaugă în tavă lângă friptură. Costiţa se pune într-o tigaie şi se rumeneşte puţin. Cu un sfert de oră înainte de a scoate friptura se adaugă berea brună şi se acoperă tava”, spune Florin Moraru.

Când friptura este gata, se scoate carne şi se pasează sosul din tavă împreună cu legumele într-un blender până ce obţineţi un sos legat. Sosul rezultat se amestecă cu costiţa şi se dă totul în clocot. La final se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Friptura de porc în sos de bere brună se serveşte alături de o garnitură din legume sotate în puţin unt sau piure.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite