Cum îţi poţi accelera procesele biologice prin magnetoterapie. Procedeul care conduce la repolarizarea celulelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liniile electromagnetice create acţionează în profunzime, iar ionii din interiorul celulei creează un flux electric care îmbunătăţeşte prelucrarea oxigenulu. Foto: Green Therapy
Liniile electromagnetice create acţionează în profunzime, iar ionii din interiorul celulei creează un flux electric care îmbunătăţeşte prelucrarea oxigenulu. Foto: Green Therapy

Câmpul magnetic are capacitatea de a regenera celulele şi de a acţiona ca factor anti-stres şi anti-inflamator. Pe aceste proprietăţi se bazează magnetoterapia, o practică medicală alternativă care foloseşte magneţii în scop terapeutic, pentru atenuarea durerii şi tratarea diferitelor afecţiuni, dar şi pentru relaxare şi oxigenare.

Folosiţi încă de acum mai bine de 2.000 de ani, în special pentru desumflarea rănilor, magneţii au devenit din secolul al XVI-lea, obiect de studiu ştiinţific. Celebru alchimist, medic, fizician, astrolog, teolog si filosof elvetian, Paracelsus a demonstrat că magneţii au capacităţi terapeutice în diferite boli.

“Există o puternică influenţă a acţiunii ionilor, în organism, la nivel micro. Când o anumită zonă a corpului este afectată, ionii pozitivi se deplasează în direcţia ei, apărând senzaţia de durere. Pentru a restabili echilibrul natural, atât mintea, cât şi corpul tău trebuie să lucreze pentru a transfera oxigen şi nutrienţi către această zonă. Magnetoterapia foloseşte magneţii pentru restabilirea câmpului electromagnetic, relaxând vasele de sânge, muşchii şi ţesuturile. Senzaţia de durere este sensibil atenuată odată cu accelerarea vindecării”, explică, pentru Adevărul, specialistul în stil de viaţă sănătos Anca Tene, co-fondator al Programelor Green Therapy.

Procedură aplicată în cadrul programelor de detoxifiere
 

Magnetoteapia presupune aplicarea pe diverse zone ale corpului a unor magneti de anumită putere, pentru influenţarea fluxurilor ionice şi electromagnetice, în scopul obţinererii efectului de vindecarea a celulelor afectate sau de ameliorare a stării fizice, în general.

“Magneţii statici au capacitatea de a schimba câmpurile bioenergetice ale unei persoane, <<energia care înconjoară şi pătrunde corpul uman>>, într-un limbaj mai accesibil. Fiecare organism îşi generează propriul câmp magnetic şi este expus unei activităţi continue cauzate alimentaţie, emoţiile şi poluarea. Ca să menţinem un nivel optim al sănătăţii, este necesar ca aceste câmpuri magnetice să fie echilibrate. Din aceste considerente, magnetoterapia este o procedură  pe care o aplicăm în cadrul programelor de detoxifiere”, explică Anca Tene.
 

Repolarizează celulele
 

Specialistul în stil de viaţă sănătos recomandă magnetoterapia datorită multiplelor sale efecte, printre care şi cel energizant şi de oxigenare a sângelui.

“Magnetoterapia ajută la repolarizarea celulelor şi reechilibrarea permeabilităţii membranelor celulare pentru circulaţia oxigenului. Liniile electromagnetice create cu ajutorul acestei terapii acţionează în profunzime, iar ionii din interiorul celulei creează un flux electric care îmbunătăţeşte prelucrarea oxigenului. În plus, câmpurile magnetice de joasă frecvenţă stimulează migrarea ionilor de calciu în interiorul ţesutului osos, ajutând inclusiv la repararea fracturilor şi la consolidarea masei musculare”, explică Anca Tene.

În plus, undele magnetice eliberate de câmpul magnetic întăresc organismul şi accelerează procesele biologice. Sunt argumente pentru care magnetoterapia este recomandată mai ales în cazuri de slăbiciune musculară, probleme la nivelul ligamentelor,  în caz de entorse şi nu numai.  

“De reţinut şi efectul analgezic şi anti-inflamator al acestei terapii, capacităţii sale de a opri procesele periculoase pentru organism”, mai spune specialistul în stil de viaţă sănătos.

Terapia cu magneţi are efecte benefice în afecţiunile reumatice şi articulare, fiind de mare ajutor în tratarea traumelor recente dar şi în vindecarea ulcerelor şi infecţiilor, precum şi în ameliorarea efectelor osteoporozei. Magnetoterapia este într-un continuu progres de “upgradare“, datorită introducerii unor tehnologii tot mai performante care să accelereze procesul de vindecare.

Magnetoterapia este contraindicată femeilor însărcinate şi persoanelor care poartă proteze auditive, proteze metalice sau peacemaker.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite