Cum arată acum baza sportivă unde şi-a început cariera Bianca Andreescu. „După ce că nu construim mai nimic, n-am păstrat nici ce-a fost înainte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de scaune rupte zac abandonate lângă terenurile de tenis FOTO: Marius Ionel
Zeci de scaune rupte zac abandonate lângă terenurile de tenis FOTO: Marius Ionel

Donată Primăriei Piteşti de către Petrom în 2009, baza sportivă Prundu, unde şi-a început cariera jucătoarea de tenis Bianca Andreescu, a ajuns de mai mult timp în paragină. Autorităţile locale tot promit de mai mult timp că vor reabilita baza, fără vreo concretizare a intenţiilor până acum.

În primăvara lui 2009, la scurt timp după ce Bianca Andreescu pleca de la Piteşti în Canada, Primăria Piteşti primea gratuit de la Petrom, în baza unui contract de sponsorizare, baza sportivă Prundu, ce are în total 2,6 hectare şi numără 12 terenuri de tenis ce ocupă peste 8.500 metri pătraţi, adică aproape o treime din suprafaţa totalăi.

De-a lungul anilor, pe acele terenuri de tenis au jucat, la începutul carierelor lor, şi Simona Halep sau Monica Niculescu.

De cum ajungi la baza sportivă unde timp de doi ani şi jumătate a jucat Bianca Andreescu, ai senzaţia că ai nimerit într-o zonă de război. O parte dintre băncile pentru spectatori au fost rupte. Tribuna de la stadionul de rugby şi fotbal e pe jumătate ruginită şi a rămas în mare parte fără scaune.

Tribuna este într-o stare jalnică FOTO Marius Ionel

baza sportiva paragina bianca andreescu 02 tribuna

Diverse materiale pentru construcţii zac abandonate lângă gardurile de la terenurile de tenis. Zeci de scaune de plastic rupte au fost depozitate la doi paşi de terenurile de tenis. Iar duşurile şi vestiarele de sub tribună arată jalnic, cu pereţi scorojiţi şi mirosuri pestilenţiale. PET-uri şi zeci de gunoaie pot fi întâlnite în multe zone din bază.

Vestiarele arată ca după război FOTO Marius Ionel

baza sportiva paragina bianca andreescu 03  vestiare

Legat de cauzele degradării bazei sportive, Cornel Ionică, primarul Piteştiului, spune că o cauză ar putea fi reprezentată de faptul că „baza e foarte solicitată”, însă recunoaşte că „acolo sunt necesare nişte lucrări de modernizare. Trebuie făcute lucrări la o scară mai mare. Vom vedea ce mai putem să facem acolo... Acele bănci nu se rup singure... Mai trebuie nişte bani. Aş vrea să spun că am predat Companiei Naţionale de Investiţii o suprafaţă de 13.000 mp de acolo din Prundu, pentru amenajarea unei baze sportive moderne cu fonduri nerambursabile”.

„După ce că nu construim nimic, nu am păstrat nici ce a fost înainte”

Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi, e revoltat de situaţia în care a ajuns baza sportivă

Imagine indisponibilă

Dragoş Şerban, directorul FC Argeş, clubul ce administrează baza sportivă de la Prundu, spune, legat de situaţia bazei, că „oricine din Piteşti poate să vină să joace tenis la noi, însă, din păcate, la baza sportivă noi avem doar un angajat, acesta încercând să cuprindă tot ceea ce reprezintă administrarea şi întreţinerea unei asemenea baze sportive, cea mai mare din Piteşti. Într-adevăr, vestiarele nu sunt într-o stare foarte bună şi din cauza asta se fac eforturi să se refacă în totalitate cu fonduri europene. Acele spaţii destinate vestiarelor şi duşurilor nu mai corespund standardelor actuale în domeniul sportiv. Aş vrea să adaug că această bază sportivă se află în apropierea a două şcoli mari din cartierul Prundu şi din această cauză copiii care se duc la şcoală trec chiar prin curtea bazei sportive şi... copiii sunt copii. Uneori se joacă, câteodată ajung să rupă diverse lucruri din bază. De primăvara şi până toamna intră numeroşi copii care vin la antrenamente de tenis, la antrenamente de fotbal, iar copiii sunt năzdrăvani şi ajung să unele diverse lucruri…”

Legat de halul în care arată baza sportivă Prundu, Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi Andreescu, ne-a spus doar atât: „Totul este jalnic în ţară. După ce că nu construim mai nimic, nu am păstrat nici ce a fost înainte”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite